Apelsininiai keksiukai

Apelsininiai keksiukai Sviestinis kremas Sviestas receptai Maistiniai dažai Kremas Kepiniai keksiukai apelsinaiNa ir užderėjo mums žiema šaltuko ir sniego! Nepamenu, kada turėjome tokią tikrą žiemą. Viliuosi, kad ji tokia išliks iki pat didžiųjų švenčių. Na ir kaip gi jums sekasi joms ruoštis, puoštis? Mes namie eglutę puošiam tik likus kelioms dienoms iki Kūčių. Tačiau visokiausi meduoliukų, sausainių ir saldainių gaminimo darbai prasideda kur kas anksčiau. Tik šiemet nesuprantu, kas nutiko: niekaip negaliu prisiruošti prisikepti meduoliukų. Nedidėlę dalį sausainėlių jau pasiruošiau, tačiau pagalvojus, kiek aš jų noriu padovanoti, tai toli gražu net 1/4 neužteks. Tikiuosi atsigriebti šį savaitgalį, jei tik pavyks išvaryti mane užpuolusį žieminį virusiuką. Juk labai noriu suspėti iki švenčių receptuku ir nuotraukomis pasidalinti ir su jumis!

Na, o keksiukai šie labai puikūs. Su itin žavingai traškia plutele, minkštučiai viduje ir dar su gražia kremo kepure ant viršaus. Išsiilgau citrusų skonio, tai ir nusprendžiau save pamaloninti. 

Vis dar galite užsisakyti sausainėlius ir namelius.

Jums reikės:

12 keksiukų:

  • 1/2 puodelio sviesto, kambario temperatūros;
  • 1 puodelio cukraus;
  • 1 arbat. šaukš. vanilės;
  • 1 valg. šaukš. tarkuotos apelsino žievelės;
  • 2 kiaušinių;
  • 3/4 puodelio pieno arba grietinėlės;
  • 1/2 puodelio šviežiai spaustų apelsinų sulčių;
  • 2 puodelių miltų;
  • 1/4 arbat. šaukš. kepimo miltelių;
  • 1/4 arbat. šaukš. kepimo sodos;
  • Žiupsnelio druskos.

Kremui:

  • 3/4 puodelio sviesto, kambario temperatūros;
  • 4 valg. šaukš. cukraus pudros;
  • Žiupsnelio druskos;
  • 1 arbat. šaukš. vanilės;
  • 2 valg. šaukš. pieno ar grietinėlės;
  • 2 valg. šaukš. šviežiai spaustų apelsinų sulčių;
  • Oranžinių maistinių dažų (nebūtina).

Gaminame keksiukus:

Orkaitę įkaitiname iki 180°C. Kambario temperatūros sviestą išplakame iki purumo su cukrumi. Įdedame vanilę, apelsino žievelę ir gerai išmaišome. Po vieną įmušame kiaušinius, kaskart kruopščiai kiekvieną įmaišant. Dubenį padedame į šalį. Atskirame inde sumaišome pieną(arba grietinėlę) ir apelsinų sultis. Kitame inde sumaišome miltus, kepimo miltelius, kepimo sodą ir druską. Į sviesto ir kiaušinių masę pakaitomis dedame pieną(grietinėlę) su apelsinų sultimis ir miltų mišinį (sudedame ~ per tris kartus). Gautą tešlą paskirstome po popierines keksiukų formeles, įdėtas į kepimo formą. Tešla užpildome ne daugiau nei 3/4 formelės. Kepame ~ 20 minučių, kol medinis pagaliukas įsmeigtas į keksiuko centrą ir ištrauktas lieka švarus. Išėmę iš orkaitės visiškai atvėsiname.

Apelsininiai keksiukai Sviestinis kremas Sviestas receptai Maistiniai dažai Kremas Kepiniai keksiukai apelsinai

Gaminame kremą:

Kambario temperatūros sviestą elektriniu plaktuvu išplakame iki vientisos, purios masės. Sudedame cukraus pudrą, vanilę ir druską ir gerai išplakame. Įpilame pieną(grietinėlę) ir apelsinų sultis ir kruopščiai išmaišome. Jei naudojame, įdedame maistinius dažus ir išmaišome. Paruoštą kremą sudedame į konditerinį maišelį su mėgiamu antgaliu ir dekoruojame atvėsusius keksiukus.

Apelsininiai keksiukai Sviestinis kremas Sviestas receptai Maistiniai dažai Kremas Kepiniai keksiukai apelsinai


12 komentarai

  1. Jei taip atrodo namuose gaminti tai wow. Nuostabūs keksiukai:) ačiū už puikią idėją šventiniam staliu:) sėkmės

  2. ar kremo po to nielieka, kai papuošiat keksiukus? :)

  3. kiek sviesto yra tas 3/4 puodelio? labai neaiškios sviesto proporcijos ;/

    • Kaip turbūt jau pastebėjote, visi kiekiai išreikšti puodeliais ir jų dalimis. Todėl tereikia visiems matavimams naudoti vienodo dydžio puodelį ar stiklinę ir viskas gausis proporcingai. O kadangi sviestas reikalingas kambario temperatūros, yra minkštas, tai jį lengvai galima išmatuoti sudėjus į norimą puodelį :)

  4. nepatogiai tu čia parašius… darė be reikalo puodelius tepliot…

    • Na puodeliai kaip matavimo indai yra labai dažnai naudojami. Yra netgi specialių puodelių pirkti būtent kepimui ingridientų matavimui. O dėl tepliojimo, tai, manau, bet ką gaminant virtuvėje indai tepliojasi, todėl nemanau ar yra skirtumas ar matuojant teplioti puodelį ar kitą indą teplioti sveriant. Bet kokiu atveju kažką reikės plauti :)

  5. Kiek keksiukų maždaug išeina iš tešlos? :)

Palikite komentarą