Arbūzų šerbetas

Arbūzų šerbetas Sirupas šerbetas Saldžiarūgštis Mėta granita desertai citrinos Bazilikas ArbūzasGražinkit saulėtas dienas! Nors ir neturiu patogios vietos ta saule kaip reikiant pasimėgauti (balkonas greičiau yra kankynė, nei vieta poilsiui, o daugiabučio kieme išdrėbus pilvą kažkaip dar neturiu drąsos gulėti), nuotaiką ji stipriai pagerina net ir šviesdama už lango. Pastarosiomis dienomis daug svajoju… Nežinau, tai gerai ar ne. Vis mąstau, kas būtų jei būtų taip ar kitaip, kaip bus po kurio laiko, kaip bus po kelių metų… Sako svajonės pildosi, jei jų iš tiesų labai nori. Labai tikiuosi, kad tos mano mažytės princesiškos svajonės ateityje pavirs realybe, o dvejonės visiems laikams paliks mane.

Svajingoms dienoms – svajingas skanėstas. Atvėsins karščiausias sielas ir kūnus. Puiki atgaiva karštą dieną ar nekaloringas skanėstas  toms, kurios puoselėja figūrą. Tiesa, prireiks pakankamai galingo elektrinio kokteilių plaktuvo. Lengva pagaminti, skanu ir gaivu valgyti! Viskas ko reikia – arbūzas! O kitus nereikšmingus ingridientus, tikiu, ir dabar turite savo virtuvėse, taigi pirmyn pasigaminti dubenėlio vėsos! O kam arbūzas ne prie širdies, tiems siūlau išbandyti ar prisiminti praėjusios vasaros metu atgaivą teikusią braškinę granitą.

Jums reikės:

  • 1/4 arbūzo;
  • 2 valg. šaukš. citrinos sulčių;
  • 1 valg. šaukš. citrinos žievelės;
  • 5 valg. šaukš. cukraus;
  • Stiklinės vandens;
  • Nedidelio mėtos ar baziliko lapelio įdomesniam skoniui suteikti.

Gaminame šerbetą:

Arbūzą nulupume, supjaustome mažais kubeliais, dedame į šaldiklį keletai valandų. Nedideliame puode pakaitiname vandenį su cukrumi, jei norime čia galime įdėti mėtos ar baziliko lapelį. Maišydami kaitiname, kol cukrus ištirpsta ir sirupas tik pradeda leisti pirmus burbuliukus. Mėtą (ar baziliką) išimame, o sirupui leidžiame visiškai atvėsti. Pilnai sušalusius arbūzo gabalėlius išimame iš šaldiklio ir leidžiame 5 – 10 minučių pabūti kambario temperatūroje. Į elektrinį plaktuvą sudedame supjaustytą arbūzą, supilame citrinos sultis, suberiame citrinos žievelę, supilame sirupą ir plakame iki vientisos, bet ne skystos masės. Geriausiai plakti trumpais (kelių sekundžių) intervalais ir tarp jų kruopščiai pamaišyti visą masę. Jei visi produktai vienu metu netelpa į plaktuvą, tuomet viską dalinkite į keletą dalių, o galiausiai gautas mases sumaišykite tarpusavyje. Gautą masę tolygiai paskirstome inde, kurį dedame į šaldiklį 20-čiai minučių. Praėjus laikui, indą išimame ir šakute susmulkiname, sumaišome masę ir vėl šaldome. Veiksmus kartojame tol, kol gauname mums patinkančią šerbeto struktūrą. Patiekimui šiltu vandeniu perlietu šaukštu suformuojame šerbeto rutuliukus ir sudedame į stiklinę. Skanaus!

Arbūzų šerbetas Sirupas šerbetas Saldžiarūgštis Mėta granita desertai citrinos Bazilikas Arbūzas

Arbūzų šerbetas Sirupas šerbetas Saldžiarūgštis Mėta granita desertai citrinos Bazilikas Arbūzas


Palikite komentarą