Aromatingas obuolių pyragas/Apple pie

Aromatingas obuolių pyragas/Apple pie Tarta receptai Pyragas obuoliai Muskatas Kepiniai desertai CinamonasTaigi, taigi, koks ruduo be obuolių pyrago? Ankščiau mano favoritas buvo šis pyragas, iš tiesų maniau, kad jis puikiausias, bet kaip sakoma: „Tobulumui ribų nėra“. Todėl šiemet mano virtuvę ir širdį užkariavo šis gražuolis. Radau receptą beieškodama, kokiu skanumynu pakrikštyti savo naująją tartos formą ir nusprendžiau, kad toks obuolių pyragas puikiai tam tiks. Taip, pagaliau tartos forma mano rankose, negaliu tuo atsidžiaugti! Tai neabejotinai, vienas iš būtiniausių indų save gerbiančiam kepėjui. Oho kaip skambiai čia išsireiškiau… 

Na, o pyragas labai puikus, kaip jau minėjau, tikrai užkariavo mano širdį ir virtuvę. Itin kvapnus, puikus obuolių rūgštumo ir įdaro saldumo santykis, ypatingas rudojo cukraus suteikiamas skonis ir kerintis muskato aromatas. Būtina išbandyti! Beje, kaip lengvai, gražiai ir greitai tešlos juostelėmis išpinti pyrago viršų, galite pažiūrėti čia

 

Jums reikės:

Tešlai:

  • 1 1/2 puodelio miltų;
  • Žiupsnelio druskos;
  • 115g. sviesto;
  • 1/4 puodelio vandens.

Įdarui:

  • 5-6 obuolių;
  • 1/2 puodelio rudojo cukraus;
  • 60g. sviesto;
  • 2 valg. šaukš. medaus;
  • Žiupsnelio druskos;
  • 1 arbat. šaukš. vanilės;
  • 1 valg. šaukš. miltų;
  • 2 valg. šaukš. grietinėlės arba pieno;
  • 1 arbat. šaukš. cinamono;
  • 1/2 arbat. šaukš. muskato riešuto.

Gaminame tešlą:

Orkaitę įkaitiname iki 190°C. Dideliame dubenyje miltus sumaišome su druska. Elektriniu maišytuvu, virtuviniu kombainu ar šakute įmaišome sviestą, kol gauname nedidelius trupinukus. Supilame vandenį ir minkome tol, kol gauname vientisą tešlą. Gautą tešlą įvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą.

Gaminame įdarą:

Obuolius nuplauname, nulupame, išimame sėklas ir supjaustome plonomis riekelėmis. Rudąjį cukrų, sviestą, medų, druską, vanilę, miltus, grietinėlę, cinamoną ir muskatą sudedame į nedidelį puodą ir kaitiname ant vidutinės ugnies, nuolatos maišydami. Kai įdaras ima virti, nuimame nuo ugnies.

Aromatingas obuolių pyragas/Apple pie Tarta receptai Pyragas obuoliai Muskatas Kepiniai desertai Cinamonas

Ruošiame pyragą:

Tešlą išimame iš šaldytuvo, padaliname į dvi lygias dalis ir vieną iškočiojame, ja išklojame pasirinktą pyrago kepimo formą, kraštelius gražiai užlankstome arba nupjaustome. Sudedame supjaustytus obuolius. Iškočiojame kitą tešlos dalį. Ją supjaustome ~2cm pločio juostelėmis ir jomis išpiname pyrago viršų, kraštelius gražiai prispaudžiame prie pagrindo. Kaip tai lengvai ir greitai padaryti, galite pažiūrėti čia. Įdaru apliejame paruoštą pyragą, stenkitės kad įdaro patektų ir į patį pyrago vidų, bet ir paviršius būtų gerai juo padengtas, nes tuomet viršus bus itin skanus! Pyragą kepame ~35 minutes, leidžiame beveik visiškai atvėsti ir skanaujame. Skanaus!

 Aromatingas obuolių pyragas/Apple pie Tarta receptai Pyragas obuoliai Muskatas Kepiniai desertai Cinamonas

Aromatingas obuolių pyragas/Apple pie Tarta receptai Pyragas obuoliai Muskatas Kepiniai desertai Cinamonas

 You will need:

For the crust:

  • 1/2 cups of flour;
  • A pinch of salt;
  • 1 stick of unsalted butter;
  • 1/4 cup of water;

For the filling:

  • 5-6 apples;
  • 1/2 cup of brown sugar;
  • 1/2 stick of butter;
  • 2 tbsp of honey;
  • A couple shakes of salt;
  • 1/2 tsp of vanilla;
  • 1 tbsp of flour;
  • 2 tbsp of cream or milk;
  • 1 tsp of cinnamon;
  • 1/2 tsp of nutmeg.

Make the crust:

Preheat the oven to 375ºF. Add flour and salt to a bowl.  Cut up butter into small squares and add it into the flour, a few squares at a time, using either a fork or a pastry blender. When the butter is all incorporated, you should get little crumbs texture. Add in the water and mix it up to form a dough. Stick the dough into the fridge to chill.

Make the filling:

Grab up brown sugar, butter, honey, salt, vanilla, flour, cream, cinnamon, and nutmeg and dump them into a small pot. Turn your heat to medium and let the mixture cook up.   When it reaches boiling, remove it from the heat and set aside.

Aromatingas obuolių pyragas/Apple pie Tarta receptai Pyragas obuoliai Muskatas Kepiniai desertai Cinamonas

Make the pie:

Pull the dough back out and cut it into two equal pieces.  Roll the first piece out to fit your pie pan and lay it inside. Cut off the excess and crimp the crust all pretty like. Add in apples. Roll out second piece of dough.  Roll it out to the size of your pie top.  Grab a pizza cutter and cut about 14-16 1/2″ strips from the dough. Lattice up your pie. Check out this quick video for an explanation on how to easily lattice a pie. Take sauce and carefully pour it over the top of the pie. Now pop your pie in the oven for 35 minutes. You might want to put another pan under your pie as well to catch any drippings.

Aromatingas obuolių pyragas/Apple pie Tarta receptai Pyragas obuoliai Muskatas Kepiniai desertai Cinamonas


Palikite komentarą