Bananų traškučiai su avokadų-bananų padažu

Bananų traškučiai su avokadų bananų padažu užtepėlė Užkandžiai Traškučiai pikantiškas padažas Bananai AvokadasPuikus užkandis prie gero filmo ar mėgstamos laidos. Tik bėda ta, kad suvartoti reikia skubiai, nes padažas mėgsta ruduoti ir tamsėti(čia kalti nenaudėliai bananai). Bananus kepimui būtinai naudokite nepilnai sunokusius, nes jie bus netokie saldūs ir bus lengviau juos pjaustyti bei graibyti iš keptuvės. Padažas puikiai tinka ir prie tortilla traškučių, tik atidžiai pasirinkite pastarųjų skonį. Šaltinis: Martha Stewart.

Jums reikės:

  • Aliejaus kepimui (daugiau nei įprastai naudojate);
  • Nepilnai sunokusių bananų;
  • Žiupsnelio druskos;
  • 1 labai sunokusio banano;
  • 1 labai sunokusio avokado;
  • 2 arbat. šaukš. šviežių citrinų sulčių;

Ruošiame traškučius:

Keptuvėje ar nedideliame puodelyje įkaitiname aliejų. Nepilnai sunokusius bananus, supjaustome plonyčiais griežinėliais. Griežinėlius atsargiai, po vieną dedame į įkaitintą aliejų ir kepame kol įgauna auksinį atspalvį. Kepant neleiskite griežinėliams lipti vieniems ant kitų. Iškepusius bananus išdėliokite vienu sluoksniu ant popierinio rankšluosčio ir palikite, kol sugers riebalus. Apibarstome druska.

Bananų traškučiai su avokadų bananų padažu užtepėlė Užkandžiai Traškučiai pikantiškas padažas Bananai Avokadas

Ruošiame padažą:

Elektriniu trintuvu arba šakute sutriname nuluptą ir nukaulintą avokadą bei nuluptą, sunokusį bananą iki vientisos masės. Apšlakstome citrinos sultimis, gerai išmaišome ir ragaujame.

Bananų traškučiai su avokadų bananų padažu užtepėlė Užkandžiai Traškučiai pikantiškas padažas Bananai Avokadas


6 komentarai

  1. Na maniau šlakelis citrinos sulčių turėjo išspręsti rudavimo bėdą :/

  2. Dievinu bananus ir is ju ar su jais patiekalus. Butinai savaitgali kai bus laiko isbandysiu.

Palikite komentarą