BRAŠKIAUJAM. Braškinė granita.

BRAŠKIAUJAM. Braškinė granita. šerbetas receptai ledai granita desertai citrinos BraškėsAtšilo! Pagaliau atšilo. Įdomu ar ilgam? Bet koks skirtumas, mėgaukimės tuo ką turime dabar. Traukiam iš spintų vėjy besiplaikstančias plonytes sukneles, basutes ir lekiam prie vandens! O prieš ar po kelionės atsigaivinimui puikiai tiks braškinė granita. Didesnių ar mažesnių, stipriai ar silpnai rausvų, natūralių ar nelabai braškių jau galim rasti kiekvienas. Vienas iš puikių būdų kur jas panaudoti – granita. Paprastas, bet toli gražu ne prastas gaivus skanėstas karštą vasaros dieną. Šaltinis: Martha Stewart.

Jums reikės:

  • 2 puodelių pjaustytų braškių;
  • 1 valg. šaukš. citrinos ar laimo sulčių;
  • 3/4 puodelio vandens;
  • 3 valg. šaukš. cukraus.

Gaminame granitą:

Braškes ir citrinos sultis sudedame į kokteilių plaktuvą. Nedideliame puode sumaišome vandenį su cukrumi, užverdame. Nuimame nuo viryklės. Lėtai supilame sirupą į plaktuvą ir suplakame iki vientisos masės. Perkošiame per sietelį į platų, stačiakampį indą ir dedame jį į šaldiklį. Šaldome 1,5 val., tuomet ištraukiame iš šaldiklio ir šakute visiškai suraižome visą masę. Šaldome dar 1,5 val. ir vėl suraižome. Kartojame kol masė visiškai sušąla ir turime birius ledo trupinukus. Patiekiame plačiose taurėse, papuošiame šviežiomis braškėmis ir/arba mėtos lapeliais. Skanaus!

BRAŠKIAUJAM. Braškinė granita. šerbetas receptai ledai granita desertai citrinos Braškės

BRAŠKIAUJAM. Braškinė granita. šerbetas receptai ledai granita desertai citrinos Braškės


Palikite komentarą