BRAŠKIAUJAM. Pyragėliai su braškių įdaru.

BRAŠKIAUJAM. Pyragėliai su braškių įdaru. Tešla receptai pyragėliai pyragaitis Kepiniai Įdaras BraškėsBraškės, braškės, braškės. Įdomūs reikalai dedasi su šiomis poniomis. Metus laiko jų laukiam, svajojam, kuriam bendrus planus, seiles varvinam, galų gale sulaukę, pasidžiaugiame keletą dienų ir jau žiūrėti į jas nebegalime. Sukurptiems planams prisiruošti taip ir nesugebame (taikau sau) ir pradedam ieškoti būdų kaip tas braškes sudoroti. Šaldom, trinam, plakam kokteilius, valgom, vėl šaldom, vėl trinam, vėl valgom. Šiemet mano virtuvėje kol kas du nauji panaudojimo būdai: Braškinė granita ir pyragėliai su braškių įdaru. Man gavosi 11 pyragėlių (9,5cm. skersmens).

Šaltinis: Martha Stewart.

Jums reikės:

Pyragėlių tešlai:

  • 1 1/4 puodelio miltų;
  • Žiupsnelio druskos;
  • 1 arbat. šaukš. cukraus;
  • 115g. sviesto (šalto ir supjaustyto gabalėliais);
  • 1/4 puodelio šalto vandens.

Braškių įdarui:

  • 1 1/2 puodelio braškių (supjaustytų);
  • 3 valg. šaukš. cukraus;
  • 1 valg. šaukš. bulvių ar kukurūzų krakmolo.

Papildomai:

  • Miltų kočiojimui;
  • 1 kiaušinio (lengvai išplakto);
  • Cukraus pyragėliams apibarstyti.

Ruošiame tešlą:

Prireiks virtuvinio kombaino. Pastarojo inde sumaišome miltus, druską ir cukrų. Įdedame šaltą, gabalėliais supjaustytą sviestą ir maišome ~10 sekundžių, kol susidaro smulkūs ir kai kurie stambūs trupinukai. Pro kombaino angą produktams, jam bemaišant, tolygia, nedidele srovele pilame vandenį. Maišome tik tol, kol tešla nebebus lipni, bet vis dar trupinių tekstūros(ne ilgiau nei 30 sekundžių). Jeigu paėmus saujelę tešlos ir ją suspaudus ji išlaiko formą, jūsų tešla paruošta puikiai, jei ji subyra, įpilkite dar valgomą šaukštą vandens. Paruoštą tešlą įvyniojame į maistinę plėvelę ir šaldome šaldytuve ~1 valandą.

Ruošiame braškių įdarą:

Nedideliame dubenyje sumaišome pjaustytas braškes, cukrų ir krakmolą. Leidžiame šiek tiek pastovėti.

BRAŠKIAUJAM. Pyragėliai su braškių įdaru. Tešla receptai pyragėliai pyragaitis Kepiniai Įdaras Braškės

Gaminame pyragėlius:

Įkaitiname orkaitę iki 220°C temperatūros. Ant šiek tiek miltais pabarstyto paviršiaus iškočiojame šaltą tešlą (storis – ~3mm.). Apvalia sausainių formele tešloje išspaudžiame didelius apskritimus. Apskritimų kraštelius patepame plaktu kiaušiniu, į vidurį dedame arbatinį šaukštelį braškių įdaro ir gražiai bei sandariai užspaudžiame pyragėlio kraštelius. Tam puikiai tinka naminių koldūnų spaustukas, todėl jei tokį turite, vienareikšmiškai patariu juo naudotis, nes sutaupysite daug laiko, o ir pyragėliai atrodys ypatingai gražiai. Nesijaudinkite, jei užspaudinėjant pyragėlius pro tarpelį išbėgs įdaro sultys, taip mažiau jų išbėgs kepimo metu. Pyragėlius išrikiuojame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, kiekvieną iš jų keletą kartų įpjauname aštriu peiliu, patepame plaktu kiaušiniu, dosniai apibarstome cukrumi ir kepame ~20 minučių, kol krašteliai pradeda ruduoti. Ištraukę iš orkaitės, leidžiame jiems visiškai atvėsti ir ragaujame. Skanaus!

BRAŠKIAUJAM. Pyragėliai su braškių įdaru. Tešla receptai pyragėliai pyragaitis Kepiniai Įdaras Braškės


2 komentarai

  1. Nepaprastai gardžiai atrodo! Būtinai traukiu į privalomų pagaminti sąrašą :)

Palikite komentarą