Drėgnas šokoladinis „brownie“/Chocolate Fudge Brownies

Drėgnas šokoladinis „brownie“/Chocolate Fudge Brownies šokoladas receptai Pyragas Kvadratėliai Kepiniai Kakava BrownieSveiki, mielieji! Grįžtu pakerėta ir pakylėta bei kupina neišdildomų įspūdžių. Vaizdus sunku išreikšti ž0džiais. Kartais sunku net numanyti, kokia paslaptinga ir kerinti yra gamta. Stovi ant snieguotos kalno viršūnės, kvėpuoji tyru oru, priešais akis – neaprėpiama platybė, pradedi suvokti, kokia dulkelė iš tiesų yra žmogus. Tokiais momentais supranti, kad grožis ir žavesys visai ne tame, kur iki šiol manei jis yra. Aplink laimingi ir besišypsantys, niekur neskubantys žmonės, negailintys gerų žodžių, išgirdę mūsų lietuvišką muziką. Neįtikėtina ramybė širdyje…

Šį kartą džiuginu jus klasikiniu „brownie“. Išsikepiau jį ilgai kelionei iki Norvegijos. Pyragas – nuostabus! Gausiai šokoladinis, itin drėgnas, lipnus ir saldus su traškia plutele viršuje. Nereikalauja daug brangių produktų, spėju, kad juos netgi dabar rasite savo virtuvėje.  Puikiai transportuojamas, jei norite pakuoti gabalėlius keletu aukštų, tarp jų patieskite kepimo popieriaus, taip pyragas dar geriau išsilaikys ir gabalėliai nesulips. 

Šaltinis: Scientifically Sweet

Drėgnas šokoladinis „brownie“/Chocolate Fudge Brownies šokoladas receptai Pyragas Kvadratėliai Kepiniai Kakava Brownie

Drėgnas šokoladinis „brownie“/Chocolate Fudge Brownies šokoladas receptai Pyragas Kvadratėliai Kepiniai Kakava Brownie

Jums reikės:

  • 150g. juodojo šokolado;
  • 80g. sviesto;
  • 45g. miltų;
  • 20g. tamsios kakavos;
  • Žiupsnelio druskos;
  • 200g. cukraus;
  • 2 didelių kiaušinių (kambario temperatūros);
  • 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto.

Gaminame brownie:

Orkaitę įkaitiname iki 180°C. ~20x20cm. kepimo indą išklojame kepimo popieriumi. Maišymui naudojame šaukštą arba mentelę. Dideliame inde, virš garų vonelės iki vientisos masės ištirpdome šokoladą ir sviestą, įmaišome cukrų. Patraukiame nuo viryklės ir leidžiame pastovėti apie 3 minutes. Tuo metu, kitame inde sumaišome miltus, kakavą ir druską. Į šokolado masę po vieną kruopščiai įmaišome kiaušinius, vanilę. Įmaišome miltų mišinį. Viską gerai išmaišę, tešlą pilame į paruoštą kepimo indą, šaukštu išlyginame paviršių. Kepame ~20 minučių, kol sutvirtėja, tačiau išlieka drėgnas viduje. Leidžiame pilnai atvėsti, patiekiame supjaustytą kvadratėliais. Skanaus!

Drėgnas šokoladinis „brownie“/Chocolate Fudge Brownies šokoladas receptai Pyragas Kvadratėliai Kepiniai Kakava Brownie

Drėgnas šokoladinis „brownie“/Chocolate Fudge Brownies šokoladas receptai Pyragas Kvadratėliai Kepiniai Kakava Brownie

You will need:

  • 142g. semisweet chocolate;
  • 85g. unsalted butter;
  • 45g. all-purpose flour;
  • 20g. unsweetened Dutch-processed cocoa powder;
  • ½ tsp salt;
  • 200g. granulated sugar;
  • 2 large eggs (at room temperature);
  • 1 tsp pure vanilla extract.

Make brownies:

Preheat your oven to 180°C. Line an 8×8-inch(20x20cm.) square baking pan with parchment paper. In a large bowl over a pot of simmering water, stir together chocolate and butter until completely melted, smooth and glossy. Stir in sugar and set aside to cool about 3 minutes. In separate bowl, whisk together flour, cocoa and salt. Whisk eggs into chocolate mixture one at a time. Whisk in vanilla. Add flour mixture and fold it in gently using a rubber spatula until well incorporated and smooth. Pour batter into prepared pan and use the back of the spatula to smooth out the surface. Bake until slightly puffed but still moist in the center, about 20 minutes. Transfer pan to a wire rack and let cool completely before cutting into squares.

Drėgnas šokoladinis „brownie“/Chocolate Fudge Brownies šokoladas receptai Pyragas Kvadratėliai Kepiniai Kakava Brownie


Palikite komentarą