Traškūs eklerai su šokoladiniu kremu
Recepto tipas: Desertai, pyragaičiai
Ruošimo laikas: 
Kepimo/virimo laikas: 
Viso: 
 
Ingredientai
Šokoladiniam kremui:
  • 100 g. pieno
  • 5 g. gliukozės sirupo (naudojau medų)
  • 28 g. želatinos masės (4 g. želatinos + 24 g. vandens)
  • 170 g. juodojo šokolado
  • 200 g. grietinėlės
Traškiai tešlai:
  • 150 g. rudojo cukraus
  • 150 g. sviesto
  • 175 g. miltų
Plikytai tešlai (eklerams):
  • 125 g. pieno
  • 125 g. vandens
  • 15 g. cukraus
  • 110 g. sviesto
  • 140 g. miltų
  • 265 g. kiaušinių
  • Žiupsnelis druskos
Gaminame
Šokoladinis kremas:
  1. Į trintuvo (blender'io) indą sudedame susmulkintą šokoladą ir išbrinkintą želatiną.
  2. Puode užviriname pieną, grietinėlę ir gliukozės sirupą (arba medų).
  3. Užvirusia mase užpilame šokoladą su želatina.
  4. Viską gerai sutriname trintuvu iki vientisos masės. Uždengiame maistine plėvele, ja liesdami patį masės paviršių ir per naktį paliekame šaldytuve.
Traški tešla:
  1. Rudąjį cukrų, miltus ir sviestą, elektrinio maišytuvo pagalba, sumaišome iki vientisos masės.
  2. Gautą tešlą dalimis iškočiojame iki 2 mm storio, dedame į šaldiklį, kol sutvirtės.
  3. Užšaldytą tešlą supjaustome tokio ilgio ir pločio gabalėliais, kokių matmenų ruošiame eklerus. (Aš ruošiau pailgus eklerus, tad šią tešlą pjausčiau stačiakampiais)
  4. Paruoštą ir supjaustytą tešlą laikome šaldytuve iki pat kepimo.
Eklerai:
  1. Puode sumaišome ir užviriname pieną, vandenį, cukrų, druską ir sviestą.
  2. Nukeliame nuo ugnies, suberiame miltus ir aktyviai maišome iki vientisos masės.
  3. Puodą su gauta mase trumpam gražiname ant viryklės ir maišydami padžioviname ne daugiau nei 1,5 minutės.
  4. Gautą tešlą sudedame į elektrinio maišytuvo indą, pastoviai maišant, po truputį supilame kiaušinių masę. Išmaišome iki vientisos, blizgios masės.
Kepimas:
  1. Orkaitę įkaitiname iki 180ºC.
  2. Maždaug 1,5 cm. skersmens, lygiu antgaliu ir konditeriniu maišeliu išspaudžiame norimo ilgio linijas kepimo popieriumi išklotoje kepimo formoje. Galima naudoti ir vienkartinį konditerinį maišelį nukirptu galiuku. Spaudžiame tik nedideles formas, nes eklerai kepdami stipriai pakils ir plėsis.
  3. Kiekvieną liniją uždengiame šaltos traškios tešlos gabalėliu.
  4. Kepame apie 20 minučių, nuolat stebėdami, kol įgaus gražią, auksinę spalvą.
  5. Išimame iš orkaitės ir leidžiame atvėsti.
Patiekimas:
  1. Per naktį susikristalizavusį kremą lengvai perplakame elektriniu plaktuvu iki standžios masės.
  2. Iškepusių ir atvėsusių eklerų viršutinę dalį nupjauname, peiliu aplyginame viršutinės dalies kraštelius.
  3. Ant apatinės eklero dalies konditeriniu maišeliu išspaudžiame kremo, uždengiame anksčiau nupjauta viršutine dalimi. Skanaus!
Recipe by Klonas.lt at http://www.klonas.lt/traskus-eklerai-su-sokoladiniu-kremu/