Ferrero rocher tortas

Ferrero rocher tortas Vafliai Tortas Sviestinis kremas Sviestas šokoladas Riešutai receptai Kremas Kepiniai Kakava BiskvitasSveiki gyvi! Tikiuosi didieji šalčiai neprivertė jūsų lindėti namuose ar draugauti su kalnais nosinaičių ir vaistais nuo slogos. Rašau su šypsena veide, mat turiu kuo pasigirti. Klonas.lt jau vieneri metukai! Iš vienos pusės – esame dar labai jauni, tačiau iš kitos – tik pažvelkit kiek jau turime įrašų ir skaitytojų. Prieš metus rašydama dar pačius pirmuosius žodžius čia ir su jumis visais besisveikindama, nė nesitikėjau, kad tai taps tokia neatsiejama mano gyvenimo dalimi. Už tai galiu padėkoti tik Jums ir Klonui. Į pastarąjį galiu kreiptis bet kokiu paros metu, su bet kokiomis kvailomis ar beprotiškomis užgaidomis ar idėjomis ir visuomet lieku suprasta, laiminga ir su didžiuliu patarimų šūsniu. Sakau ačiū, kad esate Jūs, mieli skaitytojai. Tikiuosi, kad bent keletą kartų pradžiuginau jūsų skrandžius skanumynais ir pažadu tai daryti ir toliau. Nė neįsivaizduojate kiek daug man reiškia kiekvienas jūsų paliktas atsiliepimas ar geras, o kartais ir nelabai, žodis. 

Kad jau paminėjau gimtadienį, tai ir pasidalinsiu dailiu Ferrero Rocher tortu. Prisiskaičiau įvairiausių blog’erių pagyrų šiam tortui, tačiau jų pateiktas receptas manęs nepradžiugino. Kepiau pagal šį receptą. Kremas išties pasakiškas, traškus, kreminis, tik papildžiau šlakeliu pieno, nes norėjau labiau šilkinės konsistencijos. Na, o biskvitas man visai neiškilo, jame trūko saldumo, greitai tapo kietas ir nelabai derėjo su kremu, todėl grįžau prie savo klasikos tortų kepime – kakavinio biskvito, kuris dar niekada manęs nenuvylė. Jo receptą pateikiu ir jums, tai puikus pasirinkimas šiam tortui. Tiesa, biskvito receptas pateiktas dviems normoms, o kremo pusantros normos, nes būtent tiek kremo man prireikė tokiam kiekiui biskvito. 

Jums reikės:

Biskvitui (dviems normoms):

  • 4 kiaušinių;
  • 400g. cukraus;
  • 4 valg. šaukš. tamsios kakavos;
  • 14 valg. šaukš. miltų;
  • 400g. grietinės;
  • 2 arbat. šaukš. sodos.

Kremui (pusantros normos):

  • 225g. minkšto sviesto;
  • 135g. pieniško šokolado;
  • 105g. juodojo šokolado;
  • 6 valg. šaukš. riešutinio kremo (pvz. Nutella);
  • 105g. riešutinių vaflių;
  • Keleto valg. šaukš. pieno.

Papuošimui:

  • Kepintų lazdyno riešutų;
  • Šokolado drožlių.

Gaminame biskvitą:

Orkaitę įkaitiname iki 180°C. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir kakava iki vientisos masės. Sudedame miltus ir gerai išmaišome. Atskirame inde į grietinę įberiame sodą ir maišome, kol grietinė suskystėja ir paviršiuje atsiranda burbuliukų. Grietinę supilame į turimą tešlą ir kruopščiai išmaišome. Gautą masę tolygiai paskirstome po sviestu išteptą  ir miltais pabarstytą kepimo formą. Kepame kol įsmeigtas ir ištrauktas medinis iešmukas/dantų krapštukas bus neaplipęs trupinukais. Pusvalandį nosies į orkaitę tikrai galime nekišti, tada tikriname kas 7-10 minučių, vėliau kas 2 minutes. Kiekvienoje orkaitėje biskvitas kepa skirtingu greičiu. Atsargiai ištraukiame iš orkaitės ir leidžiame visiškai atvėsti.

Ferrero rocher tortas Vafliai Tortas Sviestinis kremas Sviestas šokoladas Riešutai receptai Kremas Kepiniai Kakava Biskvitas

Gaminame kremą:

Garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje išlydome abu šokoladus, įmaišome riešutinį kremą ir leidžiame atvėsti. Atskirame inde sviestą išplakame iki purumo, dalimis įmaišome šokoladinę masę ir kruopščiai išplakame. Į gautą kremą įpilame šlakelį pieno, kad gautume minkštesnį ir paslankesnį kremą. 1/3 kremo paliekame torto papuošimui, o į likusius 2/3 sudedame susmulkintus vaflius ir gerai išmaišome.

Surenkame tortą:

Biskvitą perpjauname į 3 dalis. Kremą su vaflių gabalėliais naudojame pertepti biskvito sluoksnius, o kremą be vaflių – torto puošimui. Čia leiskite reikštis savo fantazijai. Papuošiame kapotais kepintais lazdyno riešutais ir šokolado drožlėmis. Leidžiame tortui bent keletą valandų pabręsti šaldytuve, bet patiekiame kambario temperatūroje.

Ferrero rocher tortas Vafliai Tortas Sviestinis kremas Sviestas šokoladas Riešutai receptai Kremas Kepiniai Kakava Biskvitas


16 komentarai

  1. kiek maždaaaaaaug laiko biskvitą kept? :)

    • Pusę valandos nosies į orkaitę tikrai galite nekišti, na o vėliau tikrinkite kas 5-10 minučių, vėliau kas 2 minutes. Įkištas ir ištrauktas medinis pagaliukas turi būti be trupinukų. :) Biskvitai kiekvienoje orkaitėje gali kepti skirtingai, todėl sunku laiką pasakyti tiksliai :)

  2. p.s. Kodėl negalėjot parašyti recepto normalaus viso, įžangą retai kas skaito, ir tik jau kepdama biskvitą pamačiau jog čia mat nesuderinami kiekiai kremo ir biskvito nurodyti. Normaliai……….

    • Kiekius būtent tokius ir pateikiau todėl, kad man jų kaip tik vieno kitam ir užteko. Tiesiog stengiausi pateikti iš karto variantą kiekių, kad būtų galima kepti biskvitą ir jam pakankamo kremo kiekį gaminti :)

  3. Eina sau…jaučiu visą suvalgyčiau iškart 😀

    • Išties sunku atsilaikyti 😀

      • kątik baigiau gaminti šį skanėstą. receptas nepakankamai aiškus buvo dėl to, kad daug svorių parašyta šaukštais… kiekviena šeimininkė semia kažkokią masę skirtingais dydžiais – vienos su didesniu kaupu, kitos su mažesniu. Na, bet antras tortas bus daug geresnis :).. Vis tiek ačiū už receptą, tortas gaunasi nuostabus! 10 balų (iš 10)

  4. ruošiuosi gaminti gaminti šį tortą, tik neaišku tas dvigubas biskvito kiekis kokio dydžio tortinei numatytas ir dar vienas klausimas ar biskvitų nereikia sulaistyti?

    • Tortas numatytas ~22cm tortinei. Biskvitas nėra sausas, kremo tepasi pakankamai, tad sulaistyti nėra būtina ir aš sulaistymo nepasigedau. Kitavertus, sulaistymas dar niekam nepakenkė. Siūlyčiau sulaistyti praskiestu brendžiu ar mėgstamu likeriu. 😉

  5. Riešutiniai vafliai čia Ferrero rocher? 😀

  6. Na va as pagal si receptuka pagaminau torciuka, ir mano nuomone tokia : labai riebus ir saldus, jei vel gaminciau tai pagrindui slakstyt kad nebutu sausas (nors toks nebuvo) naudociau spaustu citrinu sultis, nes man truko vieno kas ta riebuma pakeistu.norejosi kazko rugstesnio imaisyt.

Palikite komentarą