Florentinai

Florentinai sezamas Sausainiai Riešutai receptai moliūgo sėklos linų sėmenys kukurūzų dribsniai Kondensuotas pienas Kepiniai florentinaiFlorentinai – traškūs, saldūs sausainėliai su įvairiausiomis sėklomis, riešutais ar džiovintais vaisiais. Tikrieji reikalauja labai daug darbo, o parduotuvėse yra brangūs. O juk būna tokių vakarų, kai tiesiog norisi kažko saldaus, traškaus ir greito. Mane šitas jausmas kankina nuolat, nesvarbu rytas ar vakaras, soti aš ar ne. Pirmą kartą iškepusi šiuos florentinus, negalėjau jais atsidžiaugti ir praeiti pro šalį nepagriebus vieno ar keleto jų iš dubens. Jie puikiai tiks užkąsti žiūrint gerą filmą, prie puodelio arbatos ar kavos, pusryčiams ar vaikams priešpiečiams į mokyklą. Taigi, raitomės rankoves ir prie viryklės!

Jums reikės:

  • 500g kukurūzų dribsnių (cornflakes);
  • Indelio saldinto kondensuoto pieno;
  • 100g linų sėmenų;
  • 150g sezamo sėklų;
  • 100g moliūgo sėklų;
  • 150g saulėgrąžų;
  • poros saujų žemės riešutų;
Ruošiame:

Kukurūzų dribsnius beriame į didelį dubenį, juos užpilame kondensuotu pienu ir labai gerai išmaišome, leidžiame pastovėti 3 minutes. Į gautą masę beriame linų sėmenis, sezamo bei moliūgo sėklas, saulėgrąžas ir smulkintus riešutus. Masę gerai išmaišome. Formuojame apvalius „blynelius“ ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos. Kepame ~7 minutes (kol šiek tiek paruduos). Ištraukus iš orkaitės, jie dar bus netvirti, bet atvėsę stipriai sutvirtės. Drąsiai galite rinktis kitus riešutus, sėklas ar netgi džiovintus vaisius. Skanaus!!

Florentinai sezamas Sausainiai Riešutai receptai moliūgo sėklos linų sėmenys kukurūzų dribsniai Kondensuotas pienas Kepiniai florentinai


Palikite komentarą