Glajumi aplieti kakaviniai pyragaičiai/Mini glazed cocoa cakes

Glajumi aplieti kakaviniai pyragaičiai/Mini glazed cocoa cakes receptai pyragaitis Kepiniai keksiukai Kakava Glazūra Glajus desertai Biskvitas AvietėsJaučiat? Vasara sugrįžo! Be abejo nebe tokia kaitri ir žalia, bet vasara. Taip gera vėl jausti saulės šilumą, rodos, iškart norisi šypsotis. Štai prieš keletą dienų lankiau močiutę kaime. Taip tyku, taip ramu… Nebe pamenu kada paskutinį kartą jaučiausi taip gerai, kaip tą vakarą ten. Įlindau į aviečių krūmus ir išlįsti nebesinorėjo. Pas mano močiutę avietėms dar pati pradžia, dar skanaujam pačias pirmąsias uogas. Taigi ir namo aviečių parsivežiau visą dubenį. Ir žinot tą tokį kvailą jausmą, kai labai ko nors nori, bet ir gaila viską suvalgyti? Tai va, dabar būtent taip. Na, bet teisinu save jas bevalgydama, kad dar tik aviečių pradžia ir, kad dar spėsiu jų pasirinkti.

O dabar jūsų dėmesiui, mano firminio biskvito receptas. Tai buvo pirmasis rimtas patiekalas, kuri savarankiškai pagaminau virtuvėje. Rodos, tai buvo prieš 3 ar 4 metus. Receptą tada gavau iš tetos, pas ją svečiuose paragavusi pyrago. Šį receptą naudoju ir tortams, ir pyragaičiams, ir visur kur tik reikalingas biskvitas. Niekada nenuvils. Kepant biskvitą tortui reikia papildomai įdėti keletą šaukštų miltų. Na, o štai pyragaičiams pakanka ir mažiau, nes juk norisi kad šie butų drėgnesni. Receptą pritaikant pyragui su glajumi, miltų kiekio padidinti nereikia. Raginu išbandyti.  

Jums reikės:

Pyragaičiams:

  • 2 kiaušinių;
  • 200g. cukraus;
  • 2 valg. šaukš. tamsios kakavos;
  • 7 valg. šaukš. miltų;
  • 200g. grietinės;
  • 1 arbat. šaukš. sodos.

Glajui:

  • 100g. cukraus;
  • 1 valg. šaukš. sviesto;
  • 4 valg. šaukš. vandens;
  • 1 valg. šaukš. kakavos.

Gaminame pyragaičius:

Orkaitę įkaitiname iki 180°C. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir kakava iki vientisos masės. Sudedame miltus ir gerai išmaišome. Atskirame inde į grietinę įmaišome šaukštelį sodos ir maišome, kol grietinė suskystėja ir paviršiuje atsiranda burbuliukų. Grietinę supilame į turimą tešlą ir kruopščiai išmaišome. Gautą masę tolygiai paskirstome po sviestu išteptas  ir miltais pabarstytas formeles. Kepame apie ~17 minučių. Įsmeigtas ir ištrauktas medinis iešmukas/dantų krapštukas turi būti beveik neaplipęs trupinukais.

Glajumi aplieti kakaviniai pyragaičiai/Mini glazed cocoa cakes receptai pyragaitis Kepiniai keksiukai Kakava Glazūra Glajus desertai Biskvitas Avietės

Gaminame glajų:

Į nedidelį puodą sudedame visus ingridientus glajui. Nestipriai kaitindami, maišome, kol gauname vientisą masę. Šildome, kol ištirpsta visi cukraus kristalai. Glajus turi būti per karštas jūsų pirštams ir liežuviui :D. Karštu glajumi apliejame iškepusius, dar šiltus pyragaičius. Papuošiame pagal norus bei galimybes ir patiekiame. Skanaus!

Glajumi aplieti kakaviniai pyragaičiai/Mini glazed cocoa cakes receptai pyragaitis Kepiniai keksiukai Kakava Glazūra Glajus desertai Biskvitas Avietės

Glajumi aplieti kakaviniai pyragaičiai/Mini glazed cocoa cakes receptai pyragaitis Kepiniai keksiukai Kakava Glazūra Glajus desertai Biskvitas Avietės

You will need:

For the cakes:

  • 2 eggs;
  • 200g. sugar;
  • 2 tbsp. cocoa powder;
  • 7 tbsp. flour;
  • 200g. sour cream;
  • 1 tsp. baking soda.

For the glaze:

  • 100g. sugar;
  • 1 tbsp. unsalted butter;
  • 4 tbsp. water;
  • 1 tbsp. cocoa powder.

Make the cakes:

Preheat oven to 350°F (180°C). In a large bowl stir together eggs, sugar and cocoa powder. Whisk in flour. In another bowl mix sour cream and baking soda, until you see little bubbles forming on the surface of sour cream. Beat it in flour and eggs mixture. Stir until smooth. Pour batter evenly into buttered and floured cake’s pans. Bake ~17 minutes, until wooden stick inserted in the center of the cake comes out only with several crumbs on it.

Glajumi aplieti kakaviniai pyragaičiai/Mini glazed cocoa cakes receptai pyragaitis Kepiniai keksiukai Kakava Glazūra Glajus desertai Biskvitas Avietės

Make the glaze:

Heat all the ingridients in a little saucepan over a medium heat, stirring constantly, until well incorporated and smooth. Reduce heat and stir until sugar crystals dissolve. Glaze should be too hot for your fingers until now. Pour glaze onto warm cakes, garnish as you wish. Enjoy your meal!

Glajumi aplieti kakaviniai pyragaičiai/Mini glazed cocoa cakes receptai pyragaitis Kepiniai keksiukai Kakava Glazūra Glajus desertai Biskvitas Avietės


6 komentarai

  1. Šokoladas + avietės, nežinau ar begali būti geresnis derinys pasaulyje :) Tik man vis norisi tų miškinių aviečių, mažulyčių, netobulų, bet kvepiančių gamta :)
    Gražūs pyragiukai, tinkantys besibaigiančiai vasarai atšvęsti.
    Beje, jei galima paklausti, ant ko čia tokio balto fotografuoji? Kaskart vis pasižiūriu ir galvoju, ar čia koks popierius ar staltiesė. Na, turiu omeny, po ir už lėkštės, savaime suprantama :)

    • Sveika 😉 Na taip, miškinės avietės irgi turi savo žavesį, tačiau man šitos mieliausios, nes žinau su kokia meile jos augintos močiutės darže :) Ačiū už pagyras. 😉
      Fotografuoju ant paprasčiausios baltos staltiesės, ją pusiau patiesusi ant kėdės, o pusiau užmetusi ant atlošo. Kažkaip man geriausiai maistas žiūrisi baltame fone, tada rodos niekas neužgožia patiekalo, o dar ir papildomai daugiau estetikos suteikia :)

  2. Aciu! Speju vienas greiciausiai mano pagamintu desertu :) Labai skanu :)

    • Smagu, kad patinka :) Greitis ir paprastumas, galima sakyti, pagrindiniai šio recepto privalumai, nei atskirai ingridientus maišyti, nei brandinti, nei kildinti, nei sijoti. :))

  3. Sveiki, keli tokie piragaiciai iseina? glajus sustingsta ar lieka minkstas?

Palikite komentarą