Glazūruotos spurgytės (doughnuts)

Glazūruotos spurgytės (doughnuts) Spurgytės Spurgos receptai Pasukos pabarstukai Maistiniai dažai Kepiniai Glazūra GlajusKai net kraštelio saulės nematyti pro debesis, kai namuose tamsu ir šalta, o paniurę praeivių veidai tik paskatina dar labiau susigūžti po skėčiu ir kuo sparčiau žingsniuoti namo, norisi kažko gyvo, ryškaus ir linksmo. Spalvingajame Sprinkle Bakes radusi šį receptą iškart supratau, kad mano virtuvė šiomis spurgomis kvepės jau netrukus. Taip ir nutiko. Net neturėdama tinkamos formos ryžausi išbandyti. Ir dėka mano DIY sugebėjimų man pavyko!

Šis receptas reikalauja turėti formą spurgytėms, tačiau aš puikiai išsiverčiau ir su keksiukų forma, aliuminio folija ir daug kantrybės. Aš dariau taip: padariau iš folijos apvalų rutuliuką, ėmiau kitą folijos kvadratėlį, juo apdengiau rutuliuką ir iš kraštelių suformavau plokštumą, kuri uždengtų keksiuko formos dugną. Gautą folijos formą dėjau  į formą ir užpildžiau tešla. Iškepusias spurgytes atvėsinau ir tik tada nulupau foliją. Be abejo, tokiu būdu spurgos „blogoji“ pusė nėra itin graži ir lygi ir toks kepimas užima gerokai daugiau laiko, tačiau kai labai nori, juk viską gali. 

~ 36 spurgytėms Jums reikės:

Spurgytėms:

  • 2 puodeliai persijotų miltų;
  • 3/4 puodelio cukraus;
  • 2 arbat. šaukš. kepimo miltelių;
  • žiupsnelis druskos;
  • 3/4 puodelio pasukų;
  • Vanilės (gali būti sėklytės iš ankšties, gali būti cukrus ar ekstraktas, tik nepagailėkite);
  • 2 šiek tiek paplakti kiaušiniai;
  • 2 šaukštai lydyto sviesto;

Glazūrai:

  • 1 puodelis cukraus pudros;
  • 2 šaukštai pieno;
  • pusė arbat. šaukš. vanilės ekstrakto;
  • Mėgstamų maistinių dažų;
  • Papuošimų;

Gaminame spurgytes:

Orkaitę įkaitiname iki 220°C temperatūros. Dubenyje sumaišome persijotus miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Į gautą mišinį supilame pasukas, plaktus kiaušinius, vanilę bei lydytą sviestą ir išmaišome iki vientisos masės. Jeigu abejojate dėl savo kepimo formos lipnumo, ištrinkite ją sviestu. Gautą masę supilame į konditerinį maišelį ar švirkštą apvaliu plačiu antgaliu ir pripildome formas maždaug iki pusės(spurgytės nemažai pakils, todėl nepersistenkite). Kepame 6-8 minutes, spurgų paviršius neturi paruduoti, jos turi išlikti šviesios. Išėmę iš orkaitės, leidžiame ~5 minutes atvėsti formoje.

Glazūruotos spurgytės (doughnuts) Spurgytės Spurgos receptai Pasukos pabarstukai Maistiniai dažai Kepiniai Glazūra Glajus

Gaminame glazūrą:

Nedideliame inde sumaišome cukraus pudrą, pieną ir vanilės ekstraktą iki vientisos masės. Pagal poreikius ir norus dedame/nededame  keletą lašų maistinių dažų ir vėl tolygiai išmaišome. Gauta glazūra nedelsiant puošiame spurgytes, leidžiame glazūros pertekliui nuvarvėti palikdami glazūruotas spurgas ant grotelių ar popierinio rankšluosčio. Papuošiame. Skanaus!

Glazūruotos spurgytės (doughnuts) Spurgytės Spurgos receptai Pasukos pabarstukai Maistiniai dažai Kepiniai Glazūra Glajus

 


6 komentarai

  1. O toks kepimo būdas įkvepia ir paskatina ieškoti naujų būdų ir niekada nesakyti ne, kai kas nors ne taip ar ko nors trūksta…Labai smagus įrašas, pagardintas puikiu receptu :)

  2. 3/4 puodelio.. tai cia kiek? 3 su puse ar kaip?

  3. O kokio dydžio puodelis? Nes pas mane yra ir didesnių, ir mažesnių, bijau padauginti/pamažinti… Labai ačiū už atsakymą, nes labai noriu šių spurgyčių! :)

  4. Nesamoningos spurgos -.- juokaujiu xD 😉

Palikite komentarą