Karštas šokoladas/Hot chocolate

Karštas šokoladas/Hot chocolate vanilė šokoladas receptai Kakava GrietinėlėNa atostogauju tai visiškai. Ir kūnu, ir siela ir net protu. Gėda, prisipažįstu. Na, bet, o kam nesinori atostogų? Gerai, kad bent į virtuvę nepamirštu užeiti. O kai šitoks šaltis mus visus užklupo, tai tenka kaip tik įmanoma šildytis ir iš išorės, ir iš vidaus. Apsigaubkim saldžia ir šilta mylimųjų meile ir mėgaukimės dar saldesniu ir šiltesniu karštu šokoladu. Puikus savaitgalinis savęs ir šeimos palepinimas. O kadangi savaitgalis nusimato ilgas ir vėsus, tai tikiu, progą tikrai pavyks tam atrasti. Palepinsite ne tik pilvukus, bet ir nosytes, nes po namus pasklindantis aromatas – tiesiog nepakartojamas! O po kapinių lankymo sušalusias rankas  tikrai puikiai sušilsite. Išbandykite su paprastučiais sausainiais ar džiūvesėliais, tikrai neapsiriksite. O įmantresnių skonių mėgėjams siūlau karštą šokoladą paskaninti cinamonu, čili pipirais, gvazdikėliais ar net anyžiais. Sekmės eksperimentuose!

Taip pat vis dar labai laukiame kasdienio jūsų palaikymo „Malsenos“ Superkepėjo konkurse. Kiekvienas jūsų balselis labai vertingas, o laiko iki konkurso pabaigos liko jau labai nedaug! Konkurse dalyvaujantys kepiniai čia. Nepatingėkite kasdien spustelėti „Man patinka“. Dėkojame už jūsų kantrybę.

Karštas šokoladas/Hot chocolate vanilė šokoladas receptai Kakava Grietinėlė

Jums reikės(4 asmenims):

  • 1/4 puodelio tamsios kakavos;
  • 750ml. pieno;
  • 250ml. grietinėlės;
  • 100g. juodojo arba pieniško šokolado (pagal skonį);
  • 1 arbat. šaukš. vanilės;
  • Žiupsnelio druskos;
  • Plaktos grietinėlės papuošimui (nebūtina).

Gaminame karštą šokoladą:

Nedideliame puode, ant vidutinės ugnies kaitiname pieną, grietinėlę ir persijotą kakavą, kol ši ištirpsta ir nelieka jokių gumulėlių. Sumažiname ugnį, sudedame smulkiai sukapotą šokoladą ir nuolatos maišydami kaitiname, kol šokoladas ištirpsta. Užverdame nuolat maišydami. Nuimame nuo ugnies, įmaišome vanilę ir druską. Supilstome į puodelius, papuošiame plakta grietinėle. Skanaus!

Karštas šokoladas/Hot chocolate vanilė šokoladas receptai Kakava Grietinėlė

Karštas šokoladas/Hot chocolate vanilė šokoladas receptai Kakava Grietinėlė

You will need (for 4 people):

  • 1/4 cup cocoa powder;
  • 750ml. milk;
  • 250ml. heavy cream;
  • 100g. dark or milk chocolate chips (choose what you like more);
  • 1 tsp. vanilla;
  • A pinch of salt;
  • Whipped cream for garnishing (optional).

Make hot chocolate:

In a medium saucepan, on a medium heat, heat milk, heavy cream and sifted cocoa powder until well incorporated. Reduce heat to minimum, add chocolate chips, let it melt, stir occasionally. Increase heat to medium again and bring to a boil stirring constantly. Remove from heat. Add vanilla and salt. Pour into mugs. Top with whipped cream, if desired.

Karštas šokoladas/Hot chocolate vanilė šokoladas receptai Kakava Grietinėlė

Karštas šokoladas/Hot chocolate vanilė šokoladas receptai Kakava GrietinėlėSpausdinti receptą
None found.

Palikite komentarą