Kavos blondie su viskio glaistu

Kavos blondie su viskio glaistu Viskis Sviestas Rudasis cukrus Pyragas Migdolai Kepiniai Kava Juoda kava Brownie Blondie BatonėliaiLaikas – mūsų draugas ar priešas? Kodėl jis negali sustoti ir leisti apsispręsti šaltai, niekeno nespaudžiamai arba kodėl tobulos akimirkos negali tęstis amžinai? Kodėl laikas iki to, ko be galo laukiame eina taip ilgai, o iki to, ko bijome atlekia taip greitai? Kodėl diena prasideda ir baigiasi taip lyg jos net nebūtų buvę? O kaip norėčiau, kad gyvenime – kaip filme būtų mygtukai „pause“, „play“, „back“, „forward“. Juk būtų iškart paprasčiau… Bet tada netektumėm netikėtumų, staigmenų, sumenkėtų atsiminimų vertė… Gal ir gerai taip, kaip yra? Kartais vis dėlto kažkas mus turi stumtelti, lengvai ir nepastebimai paskatinti, o jei to kažko gyvenime trūksta, tai privalome padaryti patys. Juk sakoma: „Life begins at the end of your comfort zone.“

Dar prieš didžiąsias metų šventes mane pradžiugino pažintis su internetine parduotuve „Kavos draugas“. Buvau maloniai nustebinta itin plačiu krautuvėlės asortimentu, viliojančiais aprašymais bei aromatinga dovanėle. Mūsų šeimai teko galimybė išbandyti kavos pupeles „CAPRISSIMO Professional“ARABICA. Tiek mano pačios, tiek visų ragavusiųjų atsiliepimai – tik patys geriausi. Aromatinga, stipri ir visiškai nerūgšti kava – visiškai atitinka mano skonį. Nusprendžiau šią kavą išbandyti ir kepiniuose ir visiškai nenusivyliau. Kavos blondie su viskio glaistu jau įrašytas į šeimos mėgiamiausių kepinių sąrašą! Papildykite savo sąrašą ir jūs!

Kavos blondie su viskio glaistu Viskis Sviestas Rudasis cukrus Pyragas Migdolai Kepiniai Kava Juoda kava Brownie Blondie Batonėliai

 

Jums reikės:

Blondie:

  • 230g. sviesto;
  • 250g. miltų;
  • 1 arbat. šaukš. kepimo miltelių;
  • 1/4 arbat. šaukš. sodos;
  • 400g. rudojo cukraus;
  • 3 valg. šaukš. šviežiai maltos kavos (naudojau šias kavos pupeles);
  • Žiupsnelio druskos;
  • 2 kiaušinių;
  • Vanilės
  • 70g. migdolų.

Glaistui:

  • 1 valg. šaukš. sviesto, lydyto;
  • 2 valg. šaukš. viskio;
  • Cukraus pudros.

Gaminame blondies:

Orkaitę įkaitiname iki 180˚C. Migdolus sukapojame riekelėmis ir atidedame į šalį. Dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius ir sodą. Kitame dubenyje sumaišome rudąjį cukrų, maltą kavą bei druską. Nedideliame inde išlydome sviestą ir supilame jį į rudojo cukraus mišinį, viską sumaišome. Įmušame kiaušinius, suberiame vanilę ir kruopščiai išmaišome. Suberiame miltų mišinį ir maišome tik iki tol, kol nebelieka baltų miltų ruožų. Gautą masę tolygiai paskirstome sviestu išteptu kepimo popieriumi išklotoje kepimo formoje ir kepame ~30 minučių, priklauso nuo to, kaip labai drėgnų blondies trokštate(kuo trumpiau kepsite, tuo jie bus drėgnesni ir tąsesni). Leidžiame visiškai atvėsti.

Kavos blondie su viskio glaistu Viskis Sviestas Rudasis cukrus Pyragas Migdolai Kepiniai Kava Juoda kava Brownie Blondie Batonėliai

Gaminame glaistą:

Išlydytą sviestą ir viskį sumaišome iki vientisos masės. Po truputėlį beriame cukraus pudrą tol, kol gauname tirštą glajaus konsistenciją. Nuotraukose matomas glajus buvo per skystas, nesilaikė ten, kur buvo užlietas ir nubėgo, tačiau mano cukraus pudros atsargos jau buvo išsekę. Paruoštą glajų šaukštu arba konditeriniu maišeliu paskirstome ant blondies, leidžiame sustingti ir skanaujame!

Kavos blondie su viskio glaistu Viskis Sviestas Rudasis cukrus Pyragas Migdolai Kepiniai Kava Juoda kava Brownie Blondie Batonėliai


2 komentarai

  1. O tas viskis gerai jaučiasi ar tik aromatas lieka?

Palikite komentarą