Kreminis bananų pyragas/pyragėliai, puošti šviežiomis braškėmis

Kreminis bananų pyragas/pyragėliai, puošti šviežiomis braškėmis Traški tešla receptai Pyragas pyragaitis Krepšeliai Kremas Įdaras desertas Braškės BananaiDangaus gabalėlis jūsų lėkštėje. Jis stipriai kreminis, bananinis, su traškiu tešlos sluoksneliu. Itin purus ir žavingas. Be abejo darbo jį pagaminti tikrai nemažai, bet tikrai verta vargti. Šaltinis: Martha Stewart. Skanaus Kreminis bananų pyragas/pyragėliai, puošti šviežiomis braškėmis Traški tešla receptai Pyragas pyragaitis Krepšeliai Kremas Įdaras desertas Braškės Bananai

Jums reikės:

  • Miltų kočiojimui;
  • 1/2 recepto tvirtos ir traškios tešlos:
  • 1 kiaušinio;
  • 4 kiaušinių trynių;
  • 6-8 bananų;
  • 3 puodelių pieno;
  • 2/3 puodelio cukraus;
  • 5 šaukštų kukurūzų miltų;
  • žiupsnelio druskos;
  • 1 puodelio riebios grietinėlės(>35% riebumo);
  • 2 šaukštų cukraus pudros;

Gaminame pyragą:

Įkaitiname orkaitę iki 190°C temperatūros.  Ant miltuoto paviršiaus iškočiojame atšaldytos tešlos apskritimą, kuris uždengtų 20cm skersmens pyrago formos dugną ir kraštus. Iškočiotą apskritimą švelniai užvyniojame ant miltuoto kočėlo ir išvyniojame ant kepimo formos, švelniai prispaudžiame, aštriu peiliu nupjauname tešlos perteklių ir gražiai užlankstome kraštelius. Iš tešlos likučio, vėl kočiojame apskritimus, tik šįkart jų dydis turi tikti mažesnėms formelėms. Pyrago dugną subadome šakute, visą tešlą patepame išplaktu kiaušiniu ir 30 minučių šaldome šaldytuve. Atšaldytą pyrago/pyragaičių pagrindą užklojame kepimo popieriumi ir užberiame žirniais ar pupelėmis. Kepame orkaitėje ~20 min., kol krašteliai šiek tiek pradeda ruduoti, nuimame kepimo popierių su pupomis/žirniais ir dar kartą šauname į orkaitę. Kepame dar ~15 minučių arba kol tešla įgauna gražų auksinį atspalvį.

Kreminis bananų pyragas/pyragėliai, puošti šviežiomis braškėmis Traški tešla receptai Pyragas pyragaitis Krepšeliai Kremas Įdaras desertas Braškės Bananai

Inde išplakame kiaušinių trynius, padedame į šalį. Puode sumaišome pieną, cukrų, kukurūzų miltus ir druską. Kaitiname ant vidutinės ugnies, pastoviai maišydami, bet neleidžiame užvirti. (3-4 min.) Ketvirtadalį pieno mišinio nedidele srovele bemaišant supilame į kiaušinių trynius. Išmaišę supilame likusią pieno masę ir vėl gerai sumaišome. Gautą masę pilame atgal į puodą ir nuolat maišydami, kaitiname ant vidutinės ugnies, kol ji tampa tiršta ir pradeda atsirasti burbuliukai. Masę perkošiame per sietelį į kitą indą, uždengiame maistine plėvele, kurią prispaudžiame prie pat paviršiaus ir dedame į šalto vandens vonelę, kad atvėstų iki kambario temperatūros. Pyrago pagrindą padengiame pjaustytais bananais.

Kreminis bananų pyragas/pyragėliai, puošti šviežiomis braškėmis Traški tešla receptai Pyragas pyragaitis Krepšeliai Kremas Įdaras desertas Braškės Bananai

Ant viršaus užpilame atšaldyto padažo sluoksnį. Elektriniu plaktuvu plakame grietinėlę, kol pradeda šiek tiek tirštėti, tuomet suberiame cukraus pudrą ir plakame, kol gauname standžią masę, ją tepame ant padažo sluoksnio ir tolygiai paskleidžiame. Puošiame pagal skonį. Man labai skanus derinys gavosi su braškėmis ant viršaus, todėl siūlau išbandyti.

Pastabos:

  • Tešlos likučiams aš naudojau nedideles metalines keksiukų formeles. Man tešlos užteko 1 pyragui ir 3 pyragaičiams. Jeigu nenorite kepti pyragaičių, galite tiesiog kepti truputį didesnėje pyrago kepimo formoje.
  • Pupos ar žirniai naudojami, tam kad tešla nepakiltų ir išliktų plokščia. Juos galima naudoti ne vieną kartą, todėl jokiu būdu neišmeskite, tačiau virimui ar kepimui jų jau nenaudokite.
  • Nepamirškite, kad bananai greitai paruduoja, todėl dirbkite greitai.

Kreminis bananų pyragas/pyragėliai, puošti šviežiomis braškėmis Traški tešla receptai Pyragas pyragaitis Krepšeliai Kremas Įdaras desertas Braškės Bananai


Palikite komentarą