Kvadratėliai su rabarbarais/Rhubarb Bars

Kvadratėliai su rabarbarais/Rhubarb Bars receptai Rabarbarai Pyragas Kvadratėliai Kepiniai desertai BatonėliaiPastarosiomis dienomis, nenustoju galvoti apie BLOG’ą. Ką pagaminti? Kuo nustebinti? Kaip išpopuliarinti? Ir štai, galų gale, prisiruošiau ir padariau ilgai darbų sąraše buvusį darbą – klonas.lt nuo šiol ir Facebook’e. Nuorodą į mūsų puslapį rasite ČIA. Mielai kviečiame prisijungti. Be abejo, dar ne vienas darbas tame sąraše laukia, na bet juk viskam savas laikas, ar ne?

Na, o šį kartą dalinuosi su jumis, mano manymu, rudeniško kepinio receptu. Kažkokiu būdu ruduo šiais metais į mano virtuvę atsikraustė itin anksti. Reikės bandyti atgaivinti vasarą. Kvadratėliai/batonėliai puikiai tiks su šiltos arbatos puodeliu ar stikline šalto pieno. Itin lengvai pagaminami skanėstai traškiausi pačią pirmą dieną, pilnai atvėsę. Saldus pagrindas puikiai dera su rabarbarų rūgštumu įdare.  

Šaltinis: Tasty Kitchen.

Kvadratėliai su rabarbarais/Rhubarb Bars receptai Rabarbarai Pyragas Kvadratėliai Kepiniai desertai Batonėliai

Jums reikės:

  • 2 1/2 puodelio miltų;
  • 3/4 puodelio cukraus pudros;
  • 1 puodelio sviesto (kambario temperatūros);
  • 4 kiaušinių;
  • 2 puodelių cukraus;
  • Žiupsnelio druskos;
  • 4 puodelių griežinėliais supjaustytų rabarbarų.

Gaminame kvadratėlius:

Orkaitę įkaitiname iki 180°C. 2 puodelius miltų ir cukraus pudrą sumaišome dideliame dubenyje. Į gautą mišinį įsukame sviestą, kol gauname trupinių tekstūros tešlą. Gautą masę pirštais įspaudžiame į 25x40cm dydžio kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi, formuodami pagrindą ir neaukštus kraštelius. Kepame ~15 minučių, kol krašteliai pradeda ruduoti. Kol pagrindas kepa, gaminame įdarą. Kiaušinius išplakame su cukrumi, likusiais miltais ir druska. Įmaišome supjaustytus rabarbarus. Gautą įdarą tolygiai paskleidžiame ant  iškepusio, dar karšto pagrindo. Šauname į orkaitę dar ~40 minučių. Iškepusį pyragą pilnai atvėsiname, supjaustome kvadratėliais ir skanaujame. Skanaus!

 Kvadratėliai su rabarbarais/Rhubarb Bars receptai Rabarbarai Pyragas Kvadratėliai Kepiniai desertai Batonėliai

Kvadratėliai su rabarbarais/Rhubarb Bars receptai Rabarbarai Pyragas Kvadratėliai Kepiniai desertai Batonėliai

You will need:

  • 2 1/2 cups flour;
  • 3/4 cups powdered sugar;
  • 1 cup butter(room temperature);
  • 4  eggs;
  • 2 cups sugar;
  • 1/2 teaspoon salt ;
  • 4 cups rhubarb, diced.

Make the bars:

Preheat oven to 350°F (180°C). In a large bowl mix 2 cups of flour and powdered sugar. Cut in butter, until you get crumble texture. Tranfer your dough to 10×15 inches (25x40cm.) baking pan, lined with parchment paper. Using your fingers, press dough to the bottom and up to the sides of baking pan. Bake for 15 minutes. While crust is baking, make a filling. In a mixing bowl beat eggs with sugar, 1/2 cup of flour and salt until light and fluffy. Fold in diced rhubarb. Spread evenly on the baked, hot crust and bake for 40 minutes more. After it’s done, allow to cool and cut in bars.

Kvadratėliai su rabarbarais/Rhubarb Bars receptai Rabarbarai Pyragas Kvadratėliai Kepiniai desertai Batonėliai


2 komentarai

  1. Turėtų būti skanūs tie kvadratėliai, su rūgštele… Tačiau nesutinku, kad tai rudeniškas pyragas, rabarbarai – pirmos vasaros pusės skanėstas, vėliau, išsiskleidus žiedynams, padidėja oksalo rūgšties kiekis sultyse ir rabarbaras tampa nebetinkamu valgymui. Be to, kuo senesni lapai, tuo daugiau kietųjų plaušų, kas taip pat ne itin malonu jausti burnoje. Nebent laiku prisiskynus – susipjaustyti kubeliais ir užsišaldyti laiku, kaip aš tai darau – ir pyragui, ir skaniam kompotui – liuks!

    • Niekada apie tai nepagalvojau. Išties tikiu, kad jų skonis gali taip skirtis. Labai už pamokymą, šią vasarą rabarbarus šaldysiu ir aš :)

Palikite komentarą