Minkšti imbieriniai meduoliukai

Minkšti imbieriniai meduoliukai Sausainiai receptai Muskatas medus meduoliai Kepiniai Kalėdos Kakava Imbieras Glazūra Glajus Dovanos

Kalėdos lėkė pralekė su trenksmu. Tačiau tikiu, kad šventinę nuotaiką jos paliko ne vieno iš mūsų širdyse. Kad ir nesuspėjau savo meduoliukų receptu pasidalinti iki švenčių, dalinuosi juo dabar. Šiuos teko kepti greitai ir skubiai, nes šiemet pirmoji meduoliukų partija buvo nelabai sėkminga – meduoliai gavosi itin kieti. O draugus pradžiuginti norėjau, tad puoliau ieškoti kitokio recepto. Ir paieškų rezultatu esu labai labai patenkinta. Pirmą kartą gyvenime meduoliams gavusis kietiems, ieškojau būtinai minkštų meduolių recepto, nes savarankiškiems recepto keitaliojimams laiko jau nebuvo, šventės buvo čia pat ant nosies. Ir radau tai ko norėjau! Meduoliukai gavosi minkšti ir gardūs, o ir tešla buvo labai dėkinga kočiojimui. 


Na, o savo kietųjų meduolių taip pat neišsiunčiau ieškoti geresnių šeimininkų. Giliai pasiraususi visagaliame internete radau patarimą, kietus meduoliukus suminkštinti, juos sudėjus į sandarią dėžutę kartu su perpjautu obuoliu. Ir ką Jūs manote? Mano meduoliai tapo minkštut minkštutėliai ir dar įgavo žavingo obuolių aromato! Tiesa, tam prireikė kokių 3 parų. Be abejo, parų skaičius priklauso nuo to, kokio kietumo Jūsų meduoliai yra ir kokio minkštumo jų norite. Bet tai, be jokios abejonės, puikus išsigelbėjimas išsikepus kietokus meduoliukus. 

Jums reikės:

  • 225g. sviesto, kambario temperatūros;
  • 1 valg. šaukš. kakavos;
  • 6 arbat. šaukš. malto imbiero;
  • 1 arbat. šaukš. maltų gvazdikėlių;
  • 2 arbat. šaukš. cinamono;
  • 1/2 arbat. šaukš. kepimo sodos;
  • Žiupsnelio druskos;
  • 1 arbat. šaukš. maltų kvapniųjų pipirų;
  • 1/4 arbat. šaukš. malto muskato riešuto;
  • 170g. cukraus;
  • 1 kiaušinio;
  • 155g. medaus;
  • 525g. miltų;
  • Glajaus meduolių dekoravimui.

Minkšti imbieriniai meduoliukai Sausainiai receptai Muskatas medus meduoliai Kepiniai Kalėdos Kakava Imbieras Glazūra Glajus Dovanos

Gaminame meduoliukus:

Kambario temperatūros sviestą virtuviniu kombainu ar maišytuvu išsukame su kakava, imbieru, gvazdikėliais, cinamonu, kepimo soda, druska, kvapniaisiais pipirais ir muskatu iki vientisos, purios masės. Dalimis sudedame cukrų ir maišome iki vientisos masės. Įmušame kiaušinį bei sudedame medų ir gerai išmaišome. Miltus įsijojame į masę ir suminkome į vientisą tešlos gumulėlį, kurį įvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą kelioms valandoms, o geriausiai visai nakčiai.

Orkaitę įkaitiname iki 175°C. Tešlą išimame iš šaldytuvo. Dalį tešlos iškočiojame iki norimo storio, išspaudžiame norimos formos sausainius formelėmis, juos dedame į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir kepame ~7 minutes, kol meduoliai sutvirtėja, bet viduriukuose yra dar minkšti. Tą patį kartojame su likusia tešla. Ištraukus iš orkaitės, leidžiame pilnai atvėsti ir dekoruojame glajumi.

Minkšti imbieriniai meduoliukai Sausainiai receptai Muskatas medus meduoliai Kepiniai Kalėdos Kakava Imbieras Glazūra Glajus Dovanos


5 komentarai

  1. O tokios gražios spalvos išgautos maistiniais dažais?

  2. Va jei kokie gražuoliai. O kaip taip gražiai užtepti glajų?

    • Aš sausainius dekoruoju su konditeriniais maišeliais be jokių antgalių, tik nukirpus mažytį jų galiuką. Reikia pasidaryti tirštesnį glajų kontūrams bei detalėms ir skystesnį užpildymui. Su tirštu išspaudžiame ant sausainių kontūrą palei sausainio kraštą, leidžiam pradžiūti, tada vidurį užpildom skystu glajumi, leidžiame išdžiūti ir dekoruojame tirštesniu glajumi pagal norus :) Tikiuosi padėjau bent kiek nors, ateityje planuoju prisiruošti padaryti detalų aprašymą su nuotraukomis žingsnis po žingsnio, kaip dekoruoti sausainius :)

  3. puikus receptas, ačiū !!! pirmą kartą meduoliukai gavosi įkandami 😀 ir labai skanūs !

Palikite komentarą