Morkų keksiukai su kreminio sūrio kremu

Morkų keksiukai su kreminio sūrio kremu Sviestas Riešutai pyragėliai Muskatas morkos Kreminis sūris Kremas Kepiniai keksiukai Cukraus pudra CinamonasAr bent kartais susimąstote, kiek informacijos turi apdirbti mūsų galvos? Kiek sprendimų turime priimti per dieną? O per savaitę? Kartais net pačiai baisu pasidaro pagalvojus, kiek visko daug ir greitai turiu įvykdyti. Bet juk imame ir įvykdome… Nes neturime kito pasirinkimo… O gal ir gerai, kad jo neturime? Gal tik dėl to ir galime kartais kažko pasiekti? Juk aplinkos spaudimas dažnai mus varo į priekį ir priverčia atsirinkti, kurie dalykai yra svarbesni, o kurie gali šiek tiek palaukti. Aš pripratau ir jau nebemoku gyventi paprastai, įprastu ritmu. Įsisuki į įvykių ir darbų ratą ir nebegali sustoti… Ir dažnai vakarais savęs klausi: kam man to reikia, kodėl aš tai darau? Lėtai nuslenki į lovą, užmiegi… Bet ryte pabundi su nauju ryžto užtaisu ir noru veikti, nes žinai, jog dirbi tam, kad visiems būtų geriau ir kad kažkas lygiai taip pat stengiasi dėl tavęs. 

Na, o pasitinkant tikrą, žvarbų rudenį ir auksaspalvius čiažančius klevo lapus, dalinuosi su Jumis nuostabiais morkų keksiukais. Sodraus skonio ir aromato, su traškiais riešutų gabalėlias, traškia plutele, minkštu, puriu ir drėgnu viduriuku bei švelniu, subtiliu kremu. Iš šio recepto išeina maždaug 18 vertų nuodemės keksiukų. Gražios, šiltos ir jaukios spalio dienos! 

Jums reikės:

Keksiukams:

  • 170g. miltų,
  • 1 arbat. šaukš. kepimo miltelių,
  • 1 arbat. šaukš. cinamono,
  • 1/2 arbaš. šaukš. muskato,
  • 200g. rudojo cukraus,
  • 1/2 apelsino žievelės,
  • 145g. augalinio aliejaus,
  • 2 didelių kiaušinių,
  • 280g. tarkuotų morkų,
  • 90g. smulkintų graikinių riešutų.

Kremui:

  • 115g. sviesto, kambario temperatūros,
  • 230g. kreminio sūrio (pvz. Philadelphia),
  • Vanilės,
  • 150 – 200g. cukraus pudros,

Gaminame keksiukus:

Orkaitę įkaitiname iki 180ºC. Miltus išsijojame su kepimo milteliais į vieną dubenį, įmaišome cinamoną bei muskatą. Atskirame inde sumaišome rudąjį cukrų, augalinį aliejų bei kiaušinius iki vientisos masės. Į kiaušinių masę dideliu šaukštu įmaišome tarkuotas morkas ir smulkintus graikinius riešutus, tuomet atsargiai įmaišome miltų mišinį ir viską gražiai išmaišome iki vientisos masės. Gautą tešlą tolygiai paskirstome po keksiukų popierėliais ištiesta kepimo formą(pripildome maždaug 3/4 formelės). Kepame 25 – 30 minučių, išimame iš orkaitės ir leidžiame visiškai atvėsti.

Morkų keksiukai su kreminio sūrio kremu Sviestas Riešutai pyragėliai Muskatas morkos Kreminis sūris Kremas Kepiniai keksiukai Cukraus pudra Cinamonas

Gaminame kremą:

Elektriniu plaktuvu sviestą išsukame iki vientisos, kreminės masės. Dalimis sudedame kreminį surį ir gerai išplakame. Pagal skonį pagardiname vanile. Dalimis beriame persijotą curkaus pudrą tol, kol gauname norimos konsistencijos kremą. Kremu papuošiame atvėsusius keksiukus. Skanaus!

Morkų keksiukai su kreminio sūrio kremu Sviestas Riešutai pyragėliai Muskatas morkos Kreminis sūris Kremas Kepiniai keksiukai Cukraus pudra Cinamonas


5 komentarai

  1. Morkų keksiukai vieni mano mėgiamiausių :))) Tavieji atrodo labai skaniai!
    O dėl gyvenimo ritmo, tai matyt kitaip ir būti negali, nes kitaip būtų nuobodu. Nors kartais ir norisi viską sustabdyti ir išlėkt pailsėt :)

  2. Keksiukininke

    Atrodo keksiukai skanūs, bet norejau paklausti is kur tą sūrį pirkti? ☺☺☺

  3. Sveiki, siandien isbandziau si recepta. Parys keksiukai dieviski, gaila, kremas visai nesigavo. Philadelphia susokusi ir nesimaiso, tai na, ir estetiskai atrodo tikrai nekaip. Teko ismesti. Ka galejau padaryti blogai?

    • Sveiki 😉 Tiek sviestas, tiek Philadelphia turėtų būti kambario temperatūros. Situaciją palengvinti galėtų, jei prieš sumaišant, sviestą ir Philadelphia išplaktumėte atskirai, tačiau ir sukant juos vieną po kito, viskas turėtų be problemų susimaišyti. Taigi, manau, kad arba nepakankamai ilgai plakėte kremą ir masės nespėjo susimaišyti tinkamai, arba cukraus pudra nebuvo išsijota ir sušoko į gumuliukus, arba Philadelphia/sviestas buvo per šaltas :)

Palikite komentarą