Obuolių pyragas

Obuolių pyragas Tešla receptai Pyragas obuoliai Kepiniai Įdaras Cinamonas

Jei tik noriu palepinti tėtį, iš karto žinau, ką jam iškepsiu. Tai be jokios abejonės bus šis obuolių pyragas. Jis paprastas pagaminimu, bet neprastas savo skoniu. Šis pyragas, mūsų namuose vienas iš tų, kurie nepastebimai „išnyksta“ dar jam nespėjus pilnai atvėsti. Minkštutis įdaras, trapi tešla aplink… Tobula!

Jums reikės:

Įdarui:

  • 2 obuolių;
  • 50g. sviesto;
  • 60g. cukraus;
  • Pusės citrinos;
  • 2 kiaušinių;
  • Žiupsnelio druskos.

Tešlai:

  • 125g. miltų;
  • 1 valg. šaukš. cukraus;
  • 1 arbat. šaukš. vanilinio cukraus;
  • 75g. sviesto.

Ruošiame tešlą:

Orkaitę įkaitiname iki 200°C temperatūros. Sviestą mediniu šaukštu ar elektriniu maišytuvu išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Sudedame miltus, išminkome vientisą tešlą. Ja išklojame 24-26 cm kepimo formos dugną ir neitin aukštas sieneles. 30 minučių formą palaikome šaldytuve. Dugną subadome šakute, sienelių tešlos kraštus prispaudžiame prie kepimo formos aliuminio folija (tiesiog iš viršaus apdengiame kepimo formos sieneles). Kepame 10-12 minučių. Išėmę iš orkaitės nuimame aliuminio foliją.

Ruošiame įdarą:

Sviestą mediniu šaukštu ar elektriniu maišytuvu išsukame su cukrumi, toliau sukdami, po vieną sudedame kiaušinių trynius. Įmaišome citrinos žievelę ir sultis. Baltymus, atskirame inde su trupučiu druskos išplakame iki standžių putų ir atsargiai, neišmušant oro įmaišome į kremą.

Nuluptus ir plonomis skiltelėmis supjaustytus obuolius išdėliojame ant apkeptos tešlos, tolygiai ant jų paskirstome kremą. Kepame dar  15-20 minučių. Atvėsiname neišėmę iš formos. Skanaus!!

Obuolių pyragas Tešla receptai Pyragas obuoliai Kepiniai Įdaras Cinamonas


2 komentarai

  1. o keliem žmonėm užtenka tokio pyrago? ;o labai nedidelis atrodo, jog gaunasi :/

Palikite komentarą