Pavasariški Nelly Rubinstein citrininiai keksiukai (cupcakes)

Kuo daugiau saulės spindulių ir kuo šilčiau, tuo labiau norisi spalvų, skonių kvapų. Dievinu citrininių gaminių kvapą, skonį…  Šie gaivūsPavasariški Nelly Rubinstein citrininiai keksiukai (cupcakes) Sirupas receptai pavasaris Kepiniai keksiukai citrinos pianisto Arturo Rubinsteino žmonos keksiukai tikrai nesudėtingai pagaminami, o skonis vertas nuodėmės, šiek tiek pavargti reikės tik dirbant su sirupu. Tobulas saldumo ir rūgštumo santykis bei purumas. Nesutikau nei vieno, kuris galėtu jiems atsispirti. Receptas puikiai tinka ir pyragui ruošti.

Jums reikės:

Keksiukams:

  • 6-7 šaukštų minkšto sviesto ar margarino (~150-170 g);
  • 175 g cukraus;
  • 175 g miltų;
  • 4 šaukštų pieno;
  • 2 arbatinių šaukštelių tarkuotos citrinos žievelės (1 citrinos);
  • 2 kiaušinių;
  • trupučio druskos;
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių.
Sirupui:
  • 6 šaukštų cukraus;
  • 4 šaukštų citrinos sulčių.
  • Keletos griežinėlių citrinos, papuošimui.
Ruošiame keksiukus:
Orkaitę įkaitiname iki 180C. Sviestą(kambario temperatūros) išsukame su cukrumi, aš naudojuosi mikseriu. Dedame kiaušinius, pilame pieną, beriame druską, kepimo miltelius ir citrinos žievelę – viską gerai išmaišome. Sudedame miltus. Viską gerai sumaišome. Krečiam į paruoštas keksiukų formeles (dėti ~2/3 formelės), kadangi maniškiai buvo skirti valgymui namie, šį kartą aš naudojau silikonines formeles, todėl man neprireikė popierėlių. Išlyginame paviršių(stenkitės neapteplioti formelių kraštų, nes apkepusi tešla ant kraštų atrodys tikrai ne itin skaniai). Kepame kol gražiai iškyla ir pagelsta, patikrinti ar iškepė galite mediniu pagaliuku(jei įsmeigus į keksiuką ir ištraukus pagaliukas švarus, reiškia keksai iškepę). Ištraukus iš orkaitės, dedame ant grotelių ar padėklo ir laukiam kol pravės.
Pavasariški Nelly Rubinstein citrininiai keksiukai (cupcakes) Sirupas receptai pavasaris Kepiniai keksiukai citrinos
Ruošiame sirupą:
Puode kaitiname citrinos sultis su cukrumi, kol gauname sirupą. Pakanka tik užvirti, nereikia laukti kol sutirštės. Keksiukams kiek pravėsus, imame konditerinį švirkštą su plonu ilgu antgaliu, tačiau be švirkšto stūmoklio, smeigiame jį į keksiuką (ne iki pat apačios) ir pilame šiek tiek sirupo.
Viską atliekame neskubant, lėtai reikia duoti laiko sirupui šiek tiek įsigerti, o be to nepamirškite, kad sirupas itin karštas, todėl elkitės atsargiai. Neskubėkite ištraukti švirkšto iš keksiuko, nes sirupas tiesiog išbėgs ant kekso viršaus ir jis taps limpantis ir nepatogus valgyti. Aš likusį sirupą, po visų keksiukų pripildymo, supilstau į skyles likusias nuo švirkšto kiekviename keksiuke, nes dažniausiai tada sirupas jau būna susigėręs ir jo telpa dar šiek tiek. Sirupo negailėkite, nuo jo kekso viduriukas tampa pačia skaniausia dalimi.
Keksiukų skyles, likusias po sirupo pylimo, pridengiame/papuošiame citrinos gabalėliais. Palaukiame, kol keksiukai visiškai atvės. Skanaus! :)))

3 komentarai

  1. Rusnė Marija

    Labai skanus keksiukai! Nei per saldus, nei per rugstus :))

  2. Pirmokele

    Laba diena! Oras siandiena niurokas, tad pasistengsiu bent nuotaika prasiskaidrinti :) Bandau si receptuka! Esu naujoke keksiuku kepime. Vis nesiseka iskildinti ju. Vienas grazuolis jau kepa (bandomasis triusis). Tikiuosi viskas pavyks! Tik vietoje citrinos, panaudosiu plakta grietinele, sodrios rozines spalvytes :))

Palikite komentarą