Plikytas kremas

Kai galvos pradeda svaigti nuo naujovių, spalvų, rėkiančių skonių, sproginėjančių įdarų ir kitų stebuklų, aš visuomet atgręžiu į klasiką ir leidžiu žibėti jai. Plikytas kremas – turbūt vienas pagrindinių kremų, įdarų, kuris šauna į galvą pagalvojus apie klasikinius šios kategorijos atstovus. O ir pagaminti juk taip paprasta! Esu girdėjusi, jog dažnai, pradedantieji konditeriai kiek prisibijo tiek plikyto kremo, tiek plikytos tešlos. Tačiau pati, nei karto nei vienu iš jų nenusivyliau ir tikrai dar ne kartą griebsiuosi šio nepakartojamo dueto virtuvėje. Dalinuosi man tinkančiu ir patinkančiu kremo receptu, kurį radau ne kur kitur, o savo įkvėpimo oazėje – Gardu Gardu.

Niekada nepamirškite, jog vienas iš stipriausių klasikos pranašumų yra tai, jog ji gali pavirsti į beveik bet ką! Pridėkite maistinių dažų, riešutų pastos, sviesto ir gausite net Jus pačius stebinančius skonius!

Plikytas kremas
 
Recepto tipas: Kremai
Ingredientai
  • 250 g. pieno
  • 60 g. kiaušinių trynių
  • 50 g. cukraus
  • 25 g. krakmolo
  • 25 g. sviesto
  • Vanilės
Gaminame
  1. Trynius šluotele sumaišome su cukrumi ir krakmolu iki vientisos masės ir atidedame į šalį.
  2. Nedideliame puode užviriname pieną su vanile. Nuolat prižiūrime ir pamaišome, kad nepridegtų.
  3. Pusę verdančio pieno, aktyviai bemaišydami, supilame į trynių masę, kruopščiai išmaišome, supilame likusį pieną. Gautą vientisą masę supilame atgal į puodą.
  4. Kaitiname ant nedidelės ugnies ir nuolat maišome, kol masė pilnai užvirs (apie porą minučių).
  5. Nukeliame nuo viryklės ir sukrečiame į elektrinio plaktuvo indą. Plakdami sudedame sviesto kubelius.
  6. Plakame, kol kremas tampa vientisas ir pradeda vėsti.
  7. Sudedame į pasirinktą indą, uždengiame maistine plėvele, priglaudžiant ją prie kremo paviršiaus ir pilnai atvėsiname šaldytuve.

 


Palikite komentarą