Rudojo cukraus blondie su Amareto likeriu

Rudojo cukraus blondie su Amareto likeriu Rudasis cukrus receptai Muskatas Kvadratėliai Kepiniai Dovanos Cinamonas Brownie Blondie Batonėliai Amareto likerisKaip norisi jau šilumos… Spindulių… Žalumos aplink… Neapsakomai. Štai dar perskaičiau, kad nuo kito penktadienio ir šildymą namuose žada atjungti, tai išvis tik sėdėti po antklodėmis bus įmanoma. Nesuprantu, kur čia logika ar bent tradiciniai gamtos dėsniai… Kažkokia netvarka tiek galvoje, tiek aplinkoje, tiek namuose ir visoje rutinoje. Gal čia koks mėnulis keičiasi ar kas?
Kad jau tiek paskutinį kartą prirašiau, prišnekėjau ten Jums, tai šį kartą stengsiuosi trumpiau. Pristatau kvapniuosius blondie su ruduoju cukrumi ir Amareto likeriu. Sodrios spalvos, su traškia plutele, drėgnu viduriuku, paslaptingu, tik po kurio laiko atsiskleidžiančiu Amereto skoniu. Patariu būtinai naudoti kokybišką rudąjį cukrų, jis turi būti drėgnas iš savęs, o jo dalelės kibios tarpusavyje. Man rudojo cukraus aromatas visuomet primena karšto obuolių pyrago skonį ir kvapą… Mm…

Jums reikės:

  • 115g. sviesto;
  • 275g. rudojo cukraus;
  • 140g. miltų;
  • Žiupsnelio druskos;
  • Žiupsnelio muskato;
  • Žiupsnelio cinamono;
  • 1 kiaušinio, kambario temperatūros;
  • 1 kiaušinio trynio, kambario temperatūros;
  • 2 valg. šaukš. Amareto likerio.

Gaminame blondie:

Orkaitę įkaitiname iki 180°C. Kvadratinę kepimo formą (20 cm. x 20 cm.) išklojame kepimo popieriumi ir ištepame sviestu. Į nedidelį puodą sudedame rudąjį cukrų ir sviestą. Šildome ant nedidelės ugnies kol sviestas išsilydo, o cukrus ištirpsta. Kai masė pradeda burbuliuoti, maišydami paverdame dar minutę, nukeliame nuo kaitros ir leidžiame atvėsti iki kambario temperatūros. Atskirame inde sumaišome miltus, druską ir prieskonius, padedame į šalį. Į atvėsusią sviesto masę įmaišome kiaušinį ir kiaušinio trynį. Įmaišome Amereto likerį. Viską gerai, stipriai išmaišome. Palengva sudedame miltų mišinį, maišome tik tol, kol nebesimato sausų miltų ruožų. Gautą masę sudedame į paruoštą formą, išlyginame paviršių ir kepame 25-30 minučių. Išėmę leidžiame visiškai atvėsti, supjaustome lygiais kvadratėliais ir skanaujame.

Rudojo cukraus blondie su Amareto likeriu Rudasis cukrus receptai Muskatas Kvadratėliai Kepiniai Dovanos Cinamonas Brownie Blondie Batonėliai Amareto likeris


3 komentarai

  1. O kokybiškas rudasis cukrus, tai būtent būtų kokios firmos? :] Itin gundančiai atrodantis desertas, nesinori jo sugadinti tokių detalių nežinojimu ;]

    Ačiū iš anksto už atsakymą !

    • Aš naudoju Dan Sukker firmos rudąjį cukrų, ant pakuotės jis pavadintas „Cukrus farinas“. Perku Maximoje, 500g. pakelio kaina apie 4 litai. Man jis labai patinka savo aromatu, sodria spalva ir ypatinga tekstūra. 😉

  2. Rudasis cukrus skanu su ką tik nuskintu agurkėliu

Palikite komentarą