Sausainiai su šokolado gabalėliais

Sausainiai su šokolado gabalėliais Sviestas šokoladas Sausainiai Rudasis cukrus receptai Kepiniai

Kaip smagu! Jau galiu pasigirti, kad Klonas.lt facebook puslapyje turi pirmą šimtą fanų. Taip, tai gal ir juokinga, gal ir mažai, bet man tai reiškia labai daug. Juk taip smagu ir gera žinoti, kad tai ką darau kažkam yra gražu, miela ar naudinga. Tas pirmasis šimtas yra puiki motyvacija judėti į priekį ir toliau jus džiuginti skanumynų receptais. Kas dar nespėjote prisijungti prie mūsų facebook’e, tą galite padaryti paspaudę čia. Tikimės sulaukti dar ne vieno šimto smalsių sekėjų.

Na, o šia smagia proga, dalinuosi su Jumis laaabai nuodėmingų ir didelių sausainių receptu. Tai tradiciniai sausainiai su šokolado gabalėliais, išorėje lengvai traškūs, o viduryje tąsūs, minkšti, drėgni. Pažadu, paragavę negalėsite sustoti. Ar būtina kepti tokius didelius? Aišku, kad ne. Tačiau kitu atveju, turite labai atidžiai sekti kepimo procesą, nes iškeps labai greitai, o Jūs tikrai nenorite, kad viduryje jie taptų sausi. Tas jausmas kai į ranką paimi tokį didžiulį apvalų kaip saulė sausainį – neįkainojamas, tiesiog norisi juos visus pasičiupti ir su niekuo nesidalinti. 

Jums reikės:

  • 230g. sviesto, šalto;
  • 200g. cukraus;
  • 200g. rudojo cukraus;
  • 2 kiaušinių;
  • 1 arbat. šaukš. vanilės;
  • 340g. miltų;
  • Žiupsnelio druskos;
  • 1 arbat. šaukš. kepimo miltelių;
  • 1/4 arbat. šaukš. sodos;
  • 180-200g. šokolado gabalėlių.

Sausainiai su šokolado gabalėliais Sviestas šokoladas Sausainiai Rudasis cukrus receptai Kepiniai

 Ruošiame sausainius:

Orkaitę įkaitiname iki 190°C. Sviestą supjaustome kubeliais ir plakame elektriniu plaktuvu ar virtuviniu kombainu su baltu ir rudu cukrumi, kol masė tampa vientisa ir puri. Po vieną įmušame kiaušinius, sudedame vanilę ir gerai sumaišome. Suberiame miltus, druską, sodą, kepimo miltelius ir gerai išmaišome iki vientisos tešlos. Atsargiai įmaišome šokolado gabalėlius. Tešlą perkeliame ant švaraus darbinio paviršiaus ir suminkome, kad neliktų neįsimaišiusių miltų ar kitų ingridientų. Imame norimo dydžio tešlos gabalėlius(aš ėmiau šiek tiek mažesnius už stalo teniso kamuoliuką) ir rankomis suformuojame rutuliukus, kuriuos dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, palikdami didelius tarpus. Jei visa tešla į vieną skardą netelpa (jei kepsite visą normą, taip ir bus), likusią dalį laikome šaldytuve. Kepame ~15 minučių, kol krašteliai tik pradeda ruduoti, o viduriukas dar būna lengvai minkštas. Išėmę leidžiame atvėsti ir skanaujame.

Sausainiai su šokolado gabalėliais Sviestas šokoladas Sausainiai Rudasis cukrus receptai Kepiniai


Palikite komentarą