Sluoksniuotas desertas su maskarponės sūriu ir avietėmis/Raspberry-mascarpone trifle

Sluoksniuotas desertas su maskarponės sūriu ir avietėmis/Raspberry mascarpone trifle Pyragas Maskarponė Grietinėlė desertai Biskvitas AvietėsKol vasara dar bent truputį lepina mus saule, dalinuosi su jumis vasarišku desertu su avietėmis. Jam prireiks mano mylimo kakavinio biskvito (1 normos). Trifle – klasikinis angliškas sluoksniuotas desertas, ruošiamas su sulaistytu biskvitu ir įvairiausiais priedais pagal kiekvieno skonį (šviežiomis uogomis ir vaisiais, džemais, uogienėmis, konservuotais vaisiais, sūriais, kremais ir pan.) Visas jo žavesys – kontrastinguose ir aiškiai pro indo sieneles matomuose sluoksniuose, todėl trifle tiesiog privaloma ruošti stikliniuose induose. Tam puikiai tiks didelės taurės. Desertas įgauna tikresnį ir ryškesnį skonį, tik šiek tiek pabręndęs šaldytuve, todėl nepatingėkite luktelėti. 

Jums reikės:


Gaminame sluoksniuotą desertą:
Užplikome 100 ml kavos ir paliekame atvėsti. Išsirenkame aukštus stiklinius indus desertams. Pasiruošiame maskarponės sūrio ir grietinėlės kremą. Grietinėlę išplakame iki standumo su cukraus pudra ir atsargiai įmaišome į maskarponės sūrį. Į atvėsusią, perkoštą kavą supilame brendį ir išmaišome. Pradedame sluoksniuoti. Į paruoštus indus klojame storą sluoksnį biskvito, jį sulaistome 3 arbatiniais šaukšteliais paruoštos kavos, dosniai išklojame avietėmis, dedame 2 valgomus šaukštus kremo. Jei jūsų, pasirinktuose induose dar lieka vietos, dar kartelį kartojame sluoksnius. Gražiai papuošiame ir leidžiame „subręsti“ šaldytuve ~1 valandą. Skanaus!
Sluoksniuotas desertas su maskarponės sūriu ir avietėmis/Raspberry mascarpone trifle Pyragas Maskarponė Grietinėlė desertai Biskvitas Avietės
Sluoksniuotas desertas su maskarponės sūriu ir avietėmis/Raspberry mascarpone trifle Pyragas Maskarponė Grietinėlė desertai Biskvitas Avietės
You will need:
  • 450 g. cacao pound cake;
  • 190g. mascarpone cheese;
  • 200g. heavy cream;
  • 2 cups fresh raspberries;
  • 3 tbsp. icing sugar;
  • 100ml. strong coffee;
  • 1 tbsp. brandy;

Make the trifle:

Make coffee and leave to cool. Choose tall glass dishes for your trifle. Prepare a cream. In a medium bowl whip heavy cream and icing sugar until stiff. Carefully fold in whipped cream into mascarpone cheese. When coffee becomes cool mix it with brandy. Begin to layer. Into prepared dishes layer thick layer of cacao pound cake, sprinkle with 3 teaspoons of cofee, lay generous amount of raspberries, cover them with 2 tablespoons of cream. If you still have space in dishes, repeat steps of layering one more time. Let trifle to stay in refrigerator ~1 hour. Enjoy your meal!

Sluoksniuotas desertas su maskarponės sūriu ir avietėmis/Raspberry mascarpone trifle Pyragas Maskarponė Grietinėlė desertai Biskvitas Avietės

Palikite komentarą