Šokoladiniai keksiukai su žemės riešutų sviesto kremu

Šokoladiniai keksiukai su žemės riešutų sviesto kremu žemės riešutų sviestas Sviestas šokoladas Riešutai receptai Kepiniai keksiukai KakavaAr yra geresnis jausmas nei meilė? Mano manymu, ne. Juk tik dėl šito jausmo galime jaustis visiškai laimingi, pakylėti iki aukštumų, taikūs, ramūs, o gal net pašėlę labiau nei bet kada gyvenime. Valentinai, Valentinos… Kas per burbulas? Mylėti ir reikšti jausmus reikia šiandien, vakar, rytoj ir visada, o ne kartą per metus. Tačiau neesu visiška skeptikė Valentino dienos atžvilgiu. Nieko prieš ją pačią neturiu, tiesiog bjauru, kaip stipriai ji yra sukomercinta ir sureikšminta. Na, bet mažiau negatyvių minčių, daugiau šypsenų!

Šiuos keksiukus kepiau su didžiule meile ir gavosi tiesiog puikiai. Prisipažinsiu, turiu naują silpnybę – žemės riešutų sviestą. Galiu pavirsti į balutę vos jį užuodusi. Tad ir keksiukai papuošti puikiu kremu iš žemės riešutų sviesto, kuris čia puikiai dera. Patys keksiukai drėgni, minkšti, žaviai iškyla. Na, o kepinti, truputėlį pasūdyti riešutėliai ant viršaus, puikiai užbaigia visą derinį. Būtinai išbandykite!

Taip pat noriu pakviesti atiduoti savo balsus už mano kepinį dalyvaujantį „Saulėtos virtuvės“ konkurse. Tai galite padaryti čia. Tiesiog spustelkite patinka po nuotrauka. Kiekvienas jūsų balsas man reiškia labai daug. Ačiū!

Jums reikės(10-12 keksiukų):

Keksiukams:

  • 75 g. aliejaus;
  • 55g. sviesto, išlydyto;
  • 3 valg. šaukš. tamsios kakavos;
  • 2 kiaušinių;
  • 150g. cukraus;
  • 1 arbat. šaukš. vanilės;
  • 95g. miltų;
  • 1/2 arbat. šaukš. kepimo miltelių;
  • Žiupsnelio druskos;
  • 130g. juodojo šokolado gabalėlių.

Kremui:

  • 260g. žemės riešutų sviesto;
  • 3 valg. šaukš. cukraus pudros;
  • 5 valg. šaukš. sviesto, kambario temperatūros;
  • 1 arbat. šaukš. vanilės;
  • Saujelės kepintų ir lengvai sūdytų žemės riešutų.

Gaminame keksiukus:

Orkaitę įkaitiname iki 180°C. Aliejų ir lydytą sviestą sumaišome su kakava. Atskirame inde išplakame kiaušinius iki purumo, juos atsargiai įmaišome į sviesto ir kakavos mišinį. Sudedame cukrų, vanilę ir sumaišome. Atskirame inde sumaišome miltus, kepimo miltelius ir druską, gautą mišinį ir šokolado gabalėlius įmaišome į tešlą. Ją paskirstome po keksiukų popierėliais išklotą kepimo formą, užpildydami po 3/4 keksiuko popierėlio. Kepame  apie 8-10 minučių. Leidžiame pilnai atvėsti.

Šokoladiniai keksiukai su žemės riešutų sviesto kremu žemės riešutų sviestas Sviestas šokoladas Riešutai receptai Kepiniai keksiukai Kakava

Gaminame kremą:

Žemės riešutų sviestą išplakame su cukraus pudra, įsukame kambario temperatūros sviestą, įmaišome vanilę. Gautą kremą sukrečiame į konditerinį maišelį su pasirinktu antgaliu ir dekoruojame atvėsusius keksiukus. Apibarstome kapotais, kepintais, sūdytais žemės riešutais. Skaunaus!

Šokoladiniai keksiukai su žemės riešutų sviesto kremu žemės riešutų sviestas Sviestas šokoladas Riešutai receptai Kepiniai keksiukai Kakava


4 komentarai

  1. Kokį antgalį naudojote puošybai?

  2. is principo neskaitau toliau recepturu, jei matau ,kad yra – puse puodelio..trecdalis puodelio, pilnas puodelis…negi taip sunku savo puodelio gramus rasyt?

Palikite komentarą