Šokoladinis pyragas

Šokoladinis pyragas šokoladas receptai Pyragas Kepiniai kefyras Kakava Glajus Cukraus pudraTuriu silpnybę šokoladui ir visiems jo gaminiams. Šis pyragas – ne išimtis, jo galiu suvalgyti sunkiai jums įsivaizduojamus kiekius. Netgi drįsčiau sakyti, kad jis tobulas klasikinis šokoladinis pyragas. Pyragas drėgnas, purus, tobulos tekstūros, tirpsta burnoje, o juk būtent to ir reikia tobulam šokoladiniui pyragui. Pagaminti nesunku, nereikalauja papildomo pasiruošimo, o jam paruošti reikalingus produktus greičiausiai ir dabar rastumėte savo šaldytuve. Nepamirškite pasikviesti būrio draugų ragauti, nes pyrago bus daug (tai sheet cake, o jis plonas ir „platus“)

Pyragas pagal The Pioneer Women. Glajus pagal Klonę.

Jums reikės:

Pyragui:

  • 220g. sviesto;
  • 4 valg. šaukš. tamsios kakavos;
  • 235ml. verdančio vandens;
  • 250g. miltų;
  • 300g. cukraus;
  • žiupsnelis druskos;
  • 125ml. kefyro;
  • 2 kiaušiniai;
  • pusė arbat. šaukš. vanilinio cukraus;
  • 1 arbat. šaukš. sodos.

Glajui:

  • 100g. juodojo šokolado;
  • 4 valg. šaukš. sviesto;
  • 2 valg. šaukš. tamsios kakavos;
  • 150ml. riebios grietinėlės arba pieno;
  • Cukraus pudros pagal kiekvieno skonį;

Ruošiame pyragą:

Orkaitę įkaitiname iki 180°C temperatūros. Užkaičiame virti vandenį. Kol vanduo užvirs, nedideliame puode ant silpnos ugnies išlydome sviestą, įberiame kakavą ir išmaišome. Į gautą masę pilame verdantį vandenį ir pakaitiname maišydami, kol vėl užvirs. Puodą nuimame nuo ugnies. Atskirame dubenyje sumaišome cukrų, miltus ir druską, ant jų supilame karštą mišinį, išmaišome. Kitame dubenėlyje sumaišome kefyrą, kiaušinius, vanilę ir sodą, gautą masę pilame į miltų ir sviesto mišinį ir gerai išmaišome. Galiausiai, gautą tešlą pilame į didelę kepimo formą (aš naudoju tokią didžiulę, kuri būna orkaitėse jas perkant) ir šauname į orkaitę. Kepame ~20 minučių, pasistenkite neperkepti, pyragas turi būti drėgnas.

Ruošiame glajų:

Garų vonelėje išlydome šokoladą su sviestu, suberiame kakavą, gerai išmaišome, kad neliktų gumulėlių. Supilame grietinėlę/pieną, gerai išmaišome, leidžiame glajui gerai sušilti. Galiausiai dedame cukraus pudrą pagal savo skonį, jei mėgstate karčiau galite jos ir visai nedėti, čia jau ragaujame ir tobuliname, kaip tik išmanome. Gerai išmaišytą ir šiltą glajų pilame ant karšto pyrago ir skanaujame.

Šokoladinis pyragas šokoladas receptai Pyragas Kepiniai kefyras Kakava Glajus Cukraus pudra


Palikite komentarą