Tešla picai

Tešla picai vakarienė Užkandžiai Tešla Pietums Pica Margarinas Maggi Kepiniai grietinėNai nai nai aš ir vėl spaudinėju klaviatūros klavišus ir spirgu iš laimės rašydama Jums! Ir vėl praėjo didžiulis laiko tarpas nuo tada, kai rašiau paskutinį kartą… Gaila, bet deja kitaip nebespėju. Kaip sakoma, gero po nedaug…. Tuo ir vadovaujuosi pastaruoju metu laiko virtuvėje praleidimo klausimu. Tikiuosi vasarą galėsiu spragsėti klavišais ir barškinti puodais kur kas dažniau. 

Negaliu nepasigirti, kaip malonu nuolat sulaukti skanių dovanėlių, o kartais net ir kvietimų dalyvauti maisto tinklaraštininkų renginiuose. Taip nutiko ir prieš mėnesį. Pagaliau sudalyvavau pirmajame man maisto tinklaraštininkų sambūryje. Nuostabu sutikti tiek bendraminčių ir padiskutuoti visiems rūpimomis temomis, o dar ir kai skaniai pavalgyti pasiseka tai išvis smagu. Susitikimo tema: Kepinių akademija ir pirmoji jos pamoka – tešla picai. Apie tešlą pasakojo ir demonstravo jos gamybos procesą profesionalus virtuvės šefas, na, o mes visi smagiai išsikepėme po picą. Pristatyta neįprasta picos tešla: joje nėra mielių, ji pagaminama labai greitai, o gaminama naudojant margariną. Ragavusiųjų nuomonės labai išsiskyrė. Vieni skanaudami gyrė ir sakė, jog tai puikus picos paįvairinimas, kiti netgi atsisakė tai vadinti pica ir teigė, jog tikra pica yra tik ta, kurioje yra mielių. Na, o man šį tešla labai patiko. Esu plonapadžių, traškių picų mėgėja, tad ši tešla man kaip tik. Susitikimas neapsiėjo be dovanų, visus dalyvius savo produkcija apdovanojo Kepinių akademijos organizatorius – Vilniaus margarinas. Video ir foto akimirkos iš gyvos pamokos, kur šmėžuoja ir mano veidas.  

Na, o paštu kiek anksčiau nustebino Maggi papyrus atstovai. Maggi papyrus – tai naujas, inovatyvus būdas kepti paukštieną. Nesitikėjau, kad paprasčiausi lapeliai su prieskoniais ant jų gali palikti tokį įspūdį. Paukštiena iškepa ypatingai sultinga, gražiai apskrunda, na, o puikūs prieskoniai užtikrina nuostabų skonį. Gaminti paprasta, o valgyti – skanu. Ko gali reikėti dar? Tai puiki alternatyva skubantiems. 

Tešla picai vakarienė Užkandžiai Tešla Pietums Pica Margarinas Maggi Kepiniai grietinė

Dėkoju Vilniaus margarino bei Maggi papyrus atstovams už skanias dovanas, na, o aš dalinuosi neįprastuoju tešlos picai receptu. 

Jums reikės:

  • 70g. margarino VILNIUS kepiniams, išlydyto,
  • 125g. grietinės,
  • 1 arbat. šaukš. sodos,
  • 300g. miltų,
  • 0,25 stiklinės vandens,
  • 1 valg. šaukš. aliejaus.

Tešla picai vakarienė Užkandžiai Tešla Pietums Pica Margarinas Maggi Kepiniai grietinė

Gaminame tešlą picai:

Orkaitę įkaitiname iki 190°C. Margariną išlydome ir šiek tiek atvėsiname. Atskiruose induose sumaišome skystus ir sausus ingridientus. Tuomet skystą mišinį sumaišome su sausu, viską gerai sumaišome, minkome, kol nebelimpa prie rankų. Paruoštą tešlą vėsiname šaldytuve bent 15 minučių, tuomet iškočiojame, subadome šakute. Paruoštą pagrindą apkepame įkaitintoje orkaitėje apie 7 minutes arba tol, kol krašteliai pradeda įgauti auksinę spalvą. Tuomet ištraukiame iš orkaitės, sudedame patinkančius ingridientus ir kepame dar maždaug 10 minučių. Skanaus!

Tešla picai vakarienė Užkandžiai Tešla Pietums Pica Margarinas Maggi Kepiniai grietinė

Tešla picai vakarienė Užkandžiai Tešla Pietums Pica Margarinas Maggi Kepiniai grietinė


2 komentarai

  1. O sviesta prie ko deti? Istirpdyti ji ar kaip?

Palikite komentarą