Tortas su šokoladiniu kremu

Tortas su šokoladiniu kremu Tortas Sviestinis kremas šokoladas receptai Kremas Kepiniai citrinos BiskvitasAr bent kartą gyvenime jautėtės taip, lyg turėtumėt viską, ko jums reikia? Tokie laimingi ir ramūs viduje, kad norisi tuo su visais dalintis? Dabar aš jaučiuosi būtent taip. Turiu mylinčią šeimą, mylimą ir mylintį žmogų, gerus draugus, galimybes mokytis ir siekti to, ko noriu aš. Taip gera bendrauti su žmonėmis, kurie dirba ar užsiema kita veikla iš širdies, iš įkvėpimo, tik dėl to, kad jiems gera tai daryti. Gera jaustis vertinamai ir branginamai, gera daryti gera, gera mylėti. Mylėkit ir būkit mylimi.

Pirmasis tortas klone! Tačiau toli gražu nepirmas mano virtuvėje, tik vis tinkamai nufotografuoti nespėdavau. Šį gražuolį kepiau savo gimtadienio proga, svečiams pavaišinti. Visi buvo sotūs ir patenkinti bei tikrai negailėjo pagyrų. Dr. Oetker kremų mišiniai yra tikras išsigelbėjimas skubantiems: 2 paprastučiai žingsniai ir jau turite kuo puikiausią ir skanų kremą. Dr. Oetker siūlo įsigyti vanilinį, konjako ar šokolado skonio kremo mišinį. Pirmą kartą išbandžiau tokį būdą gaminti šokoladinį kaspiną ir likau labai tuo patenkinta. Labai bijojau kad nuimant popieriu šokoladas sutrupės arba niekaip nesustings, bet viskas pavyko puikiai  (kaip iš pirmo karto). Kad būtų aiškiau kaip jį daryti, pažiūrėkite šį instruktažą

Jums reikės:

Biskvitui:

  • 5 kiaušiniai;
  • 230g. cukraus;
  • 1 arbat. šaukš. vanilės;
  • 65g. aliejaus;
  • 230g. miltų;
  • 20g. kepimo miltelių.

Citrininiam pertepimui:

  • 125ml. šviežiai spaustų citrinų sulčių;
  • Smulkiai tarkuotos 1 citrinos žievelės;
  • 150g. cukraus;
  • 90g. sviesto;
  • 2 kiaušinių;
  • 2 kiaušinių trynių.

Šokoladiniam kremui:

  • 2 pakelių Dr. Oetker šokoladinio kremo mišinio;
  • 600ml. pieno;
  • 200g. sviesto (kambario temp.);

Šokoladiniam kaspinui:

  • 200g. pieninio šokolado;
  • 50g. juodojo šokolado;

Ruošiame biskvitą:

Orkaitę įkaitiname iki 190°C. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vanile iki pabalusios, 3 kart padidėjusios masės. Beplakant supilame aliejų ir šiek tiek paplakame. Sudedame miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir kruopščiai, lėtai išmaišome iki vientisos masės. Tešlą supilame į 26cm. skersmens kepimo indą, išteptą riebalais ir kepame apie 30 minučių. Atsargiai išėmę iš orkaitės leidžiame pilnai atvėsti ir perpjauname į 3 dalis.

Ruošiame citrininį pertepimą:

Nedideliame puode, ant vidutinės ugnies pakaitiname citrinų sultis, tarkuotą citrinų žievelę, cukrų ir sviestą, kol sviestas ištirps. Atskirame inde išplakame kiaušinius ir kiaušinių trynius. Nenustojant plakti, plona srovele supilame šiltą citrinų ir sviesto mišinį ir plakame, kol viskas gražiai susimaišo. Gautą masę pilame atgal į puodą, kur prieš tai kaitinome citrinų ir sviesto mišinį, ir kaitiname nuolatos maišydami, kol mišinys pradeda tirštėti ir pradeda kilti pirmieji burbuliukai, tuomet iškart nuimame nuo ugnies. Kremą perkošiame per tankų sietelį ir leidžiame pilnai atvėsti.

Tortas su šokoladiniu kremu Tortas Sviestinis kremas šokoladas receptai Kremas Kepiniai citrinos Biskvitas

Gaminame šokoladinį kaspiną:

Abiejų rūšių šokoladus ištirpiname garų vonelėje ar mikrobangų krosnelėje. Iš kepimo popieriaus iškerpame 15 vnt. 20cm. ilgio ir 3 cm. pločio juostelių. Paviršių, ant kurio dirbsime, išklojame kepimo popieriumi. Ant jo ištiesiame juosteles. Juosteles mentelės pagalba padengiame lygiu sluoksniu lydyto šokolado. Imame po vieną juostelę už galiuko, švelniai pirštais perbraukiame per juostelės šonines briaunas, kad nuvalytumėme šokolado perteklių krašteliuose ir vėliau galėtume lengviau nuimti popierių. Juostelę lenkdami pusiau, sujungiame jos galiukus šokoladuota puse į vidų, sulipę turi būti tik galiukai. Sulipdytą juostelę šonu dedame į lėkštę ar padėklą, formuodami gražų išlenkimą, ir dedame į šaldytuvą, kol sustings. Viską pakartojame su likusiomis juostelėmis. Šokoladui sustingus, atsargiai nuimame popierines juosteles ir leidžiame dar stingti šaldytuve, kol pasiruošime kitas torto dalis. Video pamoka čia.

Gaminame šokoladinį kremą:

Pakelio turinį sumaišome su pienu ir kruopščiai plakame, kol pradeda tirštėti ir panašėti į kremą. Sudedame kambario temperatūros sviestą ir plakame iki vientisos, standžios masės.

Tortas su šokoladiniu kremu Tortas Sviestinis kremas šokoladas receptai Kremas Kepiniai citrinos Biskvitas

Surenkame tortą:

Ant paruošto padėklo ar didelės lėkštės dedame viršutinį biskvito sluoksnį, pjūvio puse į viršų. Šį sluoksnį pertepame citrininiu kremu, dedame vidurinįjį biskvitą ir švelniai suspaudžiame sluoksnius. Šį sluoksnį pertepame maždaug puse šokoladinio kremo. Uždengiame paskutiniuoju biskvitu, plokščiąją puse į viršų. Tortą padengiame plonu sluoksniu šokoladinio kremo, užlygindami nelygumus ir leidžiame atvėsti ir sutvirtėti šaldytuve. Tuomet tortą padengiame antru, storesniu kremo sluoksniu ir kruopščiai išlyginame paviršių. Puošiame likusiu kremu pagal pageidavimus. Torto centre iš likusio atvėsusio lydyto šokolado supilame nedidelį, plokščią diską, ant kurio tvirtinsime kaspiną. Kaspino juosteles sudedame ratu sulipusiais krašteliais į centrą ant lydyto šokolado disko. Antrą kaspino sluoksnį formuojame dėdami juosteles į pirmojo sluoksnio juostelių tarpus, jei reikia prieš tai kaspino vidurį dar patepame lydytu šokoladu. Taip kartojant veiksmus, užbaigiame šokoladinį kaspiną. Leidžiame kaspinui sustingti ir tortui subręsti. Skanaus!

Tortas su šokoladiniu kremu Tortas Sviestinis kremas šokoladas receptai Kremas Kepiniai citrinos Biskvitas


Palikite komentarą