Tortas su šokoladiniu maskarponės sūrio kremu

Tortas su šokoladiniu maskarponės sūrio kremu Tortas Sviestinis kremas šokoladas Riešutai receptai Maskarponė Kremas Kepiniai Kakava Grietinėlė Glajus Ganašas desertas desertai Biskvitas

Pavasaris! Argi ne greitai jis pas mus sugrįžo? Man gal net šiek tiek per greitai… Nors pasiilgau saulės! Šiemet ypatingai nelaukiu nei pavasario, nei vasaros. Juk su jais ateis ir egzaminų metas. O gal kaip tik geriau? Greičiau ateis, greičiau išeis? Nebežinau. Bet žinau, kad vasario mėnuo buvo išties smagus. Griausmingai atšventėme šimtadienį, Klono gimtadienį, Šv. Valentino dieną, draugystės metines, išlaikėme bandomuosius egzaminus. Oho, iki šiol net nemaniau, kad visko buvo tiek daug. 

Dalinuosi su jumis nuostabaus, galima sakyti klasikinio torto receptu. Kaip visada, taip ir šį kartą pasikliaunu niekada nenuviliančiu kakaviniu biskvitu. Torto gamyboje išties yra ką nuveikti, tačiau taip ir turi būti, juk tai tortas! Likau labai patenkinta darbo  rezultatu, o ir atsiliepimų sulaukiau tik pačių geriausių, nors dar tikrui turiu kur tobulėti tortų gamyboje.  Pateikiu jums keletą nuorodų, kurios padės torto gamyboje:

 

Jums reikės (~20 cm. skersmens kepimo formai):

Biskvitui:

  • 3 kiaušinių
  • 300g. cukraus;
  • 3 valg. šaukš. tamsios kakavos;
  • 11 valg. šaukš. miltų;
  • 300g. grietinės;
  • 1 1/2 arbat. šaukš. sodos.

Šokoladiniam maskarponės sūrio kremui:

  • 100g. juodojo šokolado;
  • ~400g. maskarponės sūrio;
  • 200g. riebios grietinėlės;
  • 2 valg. šaukš. cukraus pudros;
  • 3 valg. šaukš. sviesto, kambario temperatūros.

Šokoladiniam ganašui (glajui):

  • 200g. riebios grietinėlės;
  • 200g. juodojo šokolado.

Biskvitų sulaistymui:

  • 100g. amareto ar kito mėgstamo likerio;
  • ~50g. vandens.

Traškiems riešutams:

  • 70g. lazdyno riešutų;
  • 50g. cukraus;
  • Žiupsnelio druskos;
  • 50ml. vandens.

Ruošiame biskvitą:

Orkaitę įkaitiname iki 180°C. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir kakava iki vientisos masės. Sudedame miltus ir gerai išmaišome. Atskirame inde į grietinę įberiame sodą ir maišome, kol grietinė suskystėja ir paviršiuje atsiranda burbuliukų. Grietinę supilame į turimą tešlą ir kruopščiai išmaišome. Gautą masę tolygiai paskirstome po sviestu išteptą  ir miltais pabarstytą kepimo formą. Kepame kol įsmeigtas ir ištrauktas medinis iešmukas/dantų krapštukas bus neaplipęs trupinukais. Pusvalandį nosies į orkaitę tikrai galime nekišti, tada tikriname kas 3 minutes. Kiekvienoje orkaitėje biskvitas kepa skirtingu greičiu. Atsargiai ištraukiame iš orkaitės ir leidžiame visiškai atvėsti.

Ruošiame kremą:

Šokoladą išlydome garų vonelėje ar mikrobangų krosnelėje ir maišydami atvėsiname iki kambario temperatūros. Grietinėlę išplakame iki standumo ir atidedame į šalį. Maskarponės sūrį išplakame su cukraus pudra, įsukame kambario temperatūros sviestą, lėtai supilame lydytą, atvėsusį šokoladą. Išplaktą grietinėlę atsargiai įlankstome į kremą.

Tortas su šokoladiniu maskarponės sūrio kremu Tortas Sviestinis kremas šokoladas Riešutai receptai Maskarponė Kremas Kepiniai Kakava Grietinėlė Glajus Ganašas desertas desertai Biskvitas

Ruošiame riešutus:

Beriame riešutus į sausą, įkaitintą keptuvę ir kepiname nuolatos vartydami, kol apvalkalai sutrūkinėja. Palaukiame kol šiek tiek atvės ir pirštais patrynus pašaliname žieveles. Nuluptus riešutus beriame į nedidelį puodą kartu su cukrumi, vandeniu ir druska. Kaitiname ant nedidelės ugnies, kol užverda. Paverdame 1 minutę ir nukeliame nuo viryklės. Naudodamiesi šaukštu, šiek tiek nuvarviname sirupą ir paskleidžiame riešutus ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepame orkaitėje 15 minučių, kol įgauna blizgesį ir auksinį atspalvį. Leidžiame pilnai atvėsti ir laikome sandariame inde.

Ruošiame šokoladinį ganašą (glajų):

Šokoladą smulkiai sukapojame ir suberiame į dubenį. Nedideliame puode kaitiname grietinėlę, kol ši pradeda putoti, tada ja užpilame susmulkintą šokoladą. Leidžiame keletą minučių pastovėti, tuomet lėtai ir atsargiai maišome  iki vienalytės masės. Ganašą maišydami atvėsiname iki kambario temperatūros.

Surenkame tortą:

Atvėsusį biskvitą perpjauname į 4 dalis. Apatinę biskvito dalį paliekame pačiam paskutiniam sluoksniui, kad turėtume kuo plokštesnį torto paviršių. Kiekvieną biskvito sluoksnį sulaistome sirupu (amareto likeris + vanduo) ir pertepame kremu. Maždaug trečdalį kremo paliekame torto išorei aptepti. Susluoksniavę visus biskvitus likusiu kremu aptepame išorę, stengdamiesi kuo lygiau išlyginti paviršių. Tortą 2 valandoms dedame į šaldytuvą. Atvėsintą tortą perkeliame ant grotelių ar tinklelio, po kuriuo padedame didelį kepimo indą, ištiestą kepimo popieriumi. Ganašą po truputėlį pilame ties torto viduriu, atsargiai sklaidome link kraštų, apliejame torto šonus. Stengiamės kuo mažiau sklaidyti ganašą, nes jis gali prarasti žvilgesį, todėl tiesiog šaukštu pilame jį ten kur reikia. Kai tik visą tortą padengiame ganašu jį vėl grąžiname į šaldytuvą maždaug valandai. Tuo metu iš kepimo indo po grotelėmis ganašą supilame į indą kur yra likęs glajus ir išmaišome. Jei panaudotame ganaše matote trupinukų, tiesiog perkoškite jį per sietelį. Atvėsintą tortą taip pat padengiame antru sluoksniu ganašo, papuošiame riešutais ir leidžiame pailsėti šaldytuve. Skanaus!

Tortas su šokoladiniu maskarponės sūrio kremu Tortas Sviestinis kremas šokoladas Riešutai receptai Maskarponė Kremas Kepiniai Kakava Grietinėlė Glajus Ganašas desertas desertai Biskvitas


4 komentarai

  1. Nagi skaniai atrodo. O kokio dydžio torto skarda? :)

Palikite komentarą