Traški vištiena medaus padaže

Traški vištiena medaus padaže Vištiena Traški vištiena Saldžiarūgštis Ryžiai receptai Pietūs Pietums padažas medus Imbieras česnakas ActasKartais tylos laikotarpis yra būtinas, o ir dažnai jis būna labai naudingas. Juk visiems mums pasitaiko toks laikas, kai nesinori nei rodytis dienos šviesoje, nei dirbti, nei daryti kažką daugiau, nei yra būtina, kad išgyventume. O dar pridėkime daugybę neatidėliotinų darbų, neperskaitytų konspektų, nesuplanuotų renginių, miego trūkumą ir gauname mano pastarųjų dviejų mėnesių gyvenimą. O keisčiausia tai, jog net ir taip stipriai „spaudžiama“ aplinkos įtakos, aš jaučiuosi laiminga. Su brangiais žmonėmis, negaila leisti laiką, net ir miego sąskaita, nes tai žmonės, be kurių tiesiog nebeįsivaizduoju savo kasdienybės. Gera žinoti, kad turiu žmonių, kurie reikalui esant visapusiškai mane palaikys, o užsitūpėjus ir „įspirs į užpa****“, kad išsijudinčiau. Žinoma, labai liūdna, kad laiko tokiems dalykams kaip tinklaraščio rašymas lieka labai mažai, bet pasižadu kaip įmanoma labiau stengtis atrasti jam daugiau laiko. 

Per paskutinius keletą mėnesių nutiko daugybė įvairių įvykių. Apie vienus iš jų nei pagalvoti nesinori, apie kitus tik ir norisi kalbėti. Negaliu atsidžiaugti, kad vasaros metu, man teko didžiulė garbė prisidėti prie tokių Jūsų švenčių kaip vestuvės, krikštynos, mergvakariai bei gimtadieniai. Gera žinoti, kad manimi tikite, Keletą užsakymų nuotraukų galite pamatyti mūsų facebook’o paskyroje. Sunku net patikėti, kad gyvenimas savaime gali šitaip stipriai pasikeisti, jis, galima sakyti, apsivertė aukštyn kojomis. O įdomiausia tai, kad man taip labiau patinka. Atverčiau naują, baltą gyvenimo lapą, kurį jau spėjau pažymėti keletu potepių. Bet apie juos kitą kartą…

O dabar džiuginu Jūsų akis traškia vištiena medaus padaže, patiekiama su ryžiais. Prieš šio patiekalo aromatą neatsilaikys nei vienas! Neišsigąskite išgirdę apie medaus padažą, jis tikrai nėra pernelyg saldus, saldumą atsveria kepinti česnakai, imbieras ir šlakelis acto. Šis receptas tiesiog apsigyveno mano virtuvėje. Pirmą kartą pagaminusi, negalėjau patikėti, kad taip paprastai pagaminus gali būti taip skanu. Skonis ir struktūra – kaip kinų restorane patiekiamos vištienos. Pasirodo iš tiesų, tobulumas slypi paprastume. Būtinai išbandykite, pažadu, nenusivilsite.

Jums reikės:

Vištienai:

  • 600g. vištienos krūtinėlės, be kaulo, be odelės;
  • Aliejaus kepimui;
  • 4 valg. šaukš. krakmolo;
  • 30g. miltų;
  • 1 arbat. šaukš. kepimo miltelių;
  • Druskos, pagal skonį;
  • 2 kiaušinių;

Padažui:

  • 1,5 valg. šaukš. alyvuogių aliejaus;
  • 2 arbat. šaukš.  imbiero, susmulkinto(arba džiovinto ir malto);
  • 3 valg. šaukš.  česnako, susmulkinto;
  • 1 arbat. šaukš. druskos;
  • 3-4 valg. šaukš. medaus;
  • 1 arbat. šaukš. ryžių acto;
  • 120ml. vandens;
  • 1,5 arbat. šaukš. krakmolo;
  • Sezamo sėklų.

Ruošiame vištieną:

Vištienos krūtinėlę supjaustome kąsnio dydžio gabalėliais. Krakmolą, druską, miltus bei kepimo miltelius sumaišome dubenėlyje. Gautą mišinį suberiame ant susmulkintos vištienos ir gerai išmaišome, kad visa vištiena būtu juo pasidengusi. Kiaušinius išplakame atskirame dubenėlyje. Lėtai maišant kiaušinių plakinį dalimis supilame ant vištienos gabalėlių, gerai išmaišome. Į keptuvę dosniai pilame aliejų ir jį įkaitame. Iš paruoštos masės imame po vieną gabalėlį vištienos  ir dėliojame į karštą aliejų, apkepame iš abiejų pusių, kol gabalėliai tampa auksinės spalvos. Išimame iš keptuvės, popieriniu rankšluosčiu sugeriame aliejaus perteklių.

Traški vištiena medaus padaže Vištiena Traški vištiena Saldžiarūgštis Ryžiai receptai Pietūs Pietums padažas medus Imbieras česnakas Actas

Ruošiame padažą:

Keptuvėje įkaitiname padažui skirtą alyvuogių aliejų, į jį suberiame imbierą, česnaką ir pakepiname, kol česnakas tampa auksinės spalvos. Suberiame druską, supilame medų, actą bei vandenį ir pastoviai maišydami kaitiname, kol visa masė įšyla bei užverda. Nedideliame dubenėlyje krakmolą sumaišome su 2 arbatiniais šaukšteliais vandens iki vientisos masės ir supilame ją į padažą, pastoviai intensyviai maišome. Kaitiname, kol padažas sutiršėja, sumažiname kaitrą. Į paruoštą padažą suberiame apkeptus vištienos gabalėlius, gerai išmaišome, kad visi jie pasidengtu padažu, apibarstome sezamo sėklomis ir patiekiame su ryžiais. Skanaus!

Traški vištiena medaus padaže Vištiena Traški vištiena Saldžiarūgštis Ryžiai receptai Pietūs Pietums padažas medus Imbieras česnakas Actas


8 komentarai

  1. nerealus receptas! tikrai vertas demesio!! ;))

  2. net seilė nutįso 😀

  3. Labai liux receptas!! Tik kita karta nedesiu imbierio, nes labai jautesi, o jo skonis man nelabai patinka

  4. andrius

    Vištiena, tai labai skani gavos, o padažas, tai nežinau.. visiškai per saldus, nepatiko, gal kažką ne taip padariau, bet sekiau viska gramas į gramą

Palikite komentarą