Traškūs citrininiai sausainiai/Lemon cookies

Traškūs citrininiai sausainiai/Lemon cookies vanilė Sausainiai receptai Kepiniai citrinosPabodo. Nuoširdžiai sakau: pabodo kasdienybė, pabodo rutina, pabodo žmonės, pabodo visų reiškiamos ir prikaišiojamos nuomonės, pabodo provokacijos ir ginčai. Gal tai rudens įtaka? Bet juk ruduo dar tas gražusis, su šlamančia geltonų lapų jūra ir dažnokai pasirodančia saule, kas čia gali nepatikti? Matyt, tai mano pačios ženklas, kad turiu kažką keisti, turiu bet kokiais būdais judėti į priekį, nesustoti. Todėl pasižadu pati sau: dažniau šypsotis, dažniau sakyti myliu, nesigadinti nuotaikos dėl menkniekių, vertinti kiekvieną malonią akimirką ir ja mėgautis, elgtis taip, kad pati jausčiausi gerai ir nepasiduoti jokiai rudeninei depresijai. Gal jūs irgi turite kokių nors neišsakytų pažadų sau? 

Na, o receptas šį kart itin paprastas ir greitai bei lengvai pagaminamas. Šiais sausainiais bandžiau praskaidrinti niūrią nuotaiką ir dar niūresnį orą ir galiu drąsiai teigti, kad bent jau nuotaika tikrai pasitaisė. Taip, tai dar vienas kepinys su citrinomis, na be jų aš niekaip negaliu apsieiti, o jeigu galima su jomis, tai kam kankintis be jų? Sausainiai nuostabūs! Su traškia bei saldžia plutele ir minkštu bei puriu vidumi, kas gi gali būti geriau? Citrinos jaučiasi labai saikingai, man gal netgi norėtųsį daugiau jų rūgštelės, na bet čia pagal skonį. Būtinai išbandykite ir pradžiuginkite namiškius nuostabiais citrinų ir vanilės aromatais. 

Taip pat laukiam nesulaukiam jūsų palaikymo „Malsena“ konkurse. Kiekvienas jūsų balsas mums labai svarbus. Plačiau apie tai sužinokite čia. 

Jums reikės:

    • 2 3/4 puodelio miltų;
    • 1 arbat. šaukš. sodos;
    • 1/2 arbat. šaukš. kepimo miltelių;
    • Žiupsnelio druskos;
    • 1 puodelio sviesto (kambario temp.);
    • 1 1/2 puodelio cukraus;
    • 1 kiaušinio;
    • 1 arbat. šaukš. vanilės;
    • Šviežiai tarkuotos 1 citrinos žievelės;
    • 4 valg. šaukš. šviežiai spaustų citrinos sulčių;
    • 1/2 puodelio cukraus sausainiams apvolioti.

Gaminame sausainius:

Orkaitę įkaitiname iki 180°C. Dideliame dubenyje sumaišome miltus, sodą, kepimo miltelius ir druską. Kitame inde sviestą išsukame su cukrumi iki vientisos, purios masės. Įmušame kiaušinį, sudedame vanilę, citrinos žievelę, citrinos sultis ir gerai išmaišome. Į gautą masę dalimis įmaišome miltų mišinį iki vientisos masės. Imame po arbatinį šaukštelį tešlos, rankomis iš jo suformuojame rutuliuką, jį apvoliojame cukruje, dedame į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir šiek tiek suspaudžiame, kad pasidarytų plokštesnis, o krašteliai storesni už vidurį. Tą patį pakartojame su likusia tešla, tarp rutuliukų paliekame didelius tarpus. Kepame apie 8 minutes arba kol krašteliai tik pradeda ruduoti. Prieš skanaujant, leidžiame visiškai atvėsti. Skanaus!

Traškūs citrininiai sausainiai/Lemon cookies vanilė Sausainiai receptai Kepiniai citrinos

Traškūs citrininiai sausainiai/Lemon cookies vanilė Sausainiai receptai Kepiniai citrinos

You will need:

  • 2 3/4 cups flour;
  • 1 teaspoon baking soda;
  • 1/2 teaspoon baking powder;
  • A pinch of salt;
  • 1 cup butter, softened;
  • 1 1/2 cups white sugar;
  • 1 egg;
  • 1 teaspoon vanilla extract;
  • Zest of one large lemon, finely minced;
  • 4 tbsp fresh lemon juice;
  • 1/2 cup sugar for rolling cookies.

Make the cookies:

Preheat oven to 350°F(180°C) degrees. In a small bowl, mix together flour, baking soda, baking powder and salt. Set aside. Using a mixer, beat together the butter and sugar until smooth and very fluffy. Beat in egg, vanilla extract, lemon juice and lemon zest. Gradually blend in the dry ingredients. Roll rounded teaspoonfuls of dough into balls, and roll in sugar. Place on cookie sheets lined with parchment papper about 1 1/2 inches apart. Bake ~8 minutes in the preheated oven, or until edges start getting lightly brown. Let to cool on wire racks.

Traškūs citrininiai sausainiai/Lemon cookies vanilė Sausainiai receptai Kepiniai citrinos


Palikite komentarą