Trinta daržovių sriuba

Trinta daržovių sriuba tepamas sūrelis sūris Sriuba morkos moliūgas daržovės bulvėsLaukiu nesulaukiu šiltų, tikrai šiltų orų. Ne tokių apgaulingų ir nepastovių kaip dabar, o tikrų, šiltų orų. Tikiuosi, kad tada galėsiu daugiau laiko leisti su jais, ir pamiršti savo nepageidaujamą „draugę“ slogą. Kai grįžę iš lauko, sušalę nuo žvarbaus vėjo belaukiant autobuso, ieškome kaip sušilti, pats tas – šilta it antklodė sriuba. Jokių įmantrybių, jokio vargo stovint prie puodo, paprasta naminė daržovių sriuba.

Jums reikės:

  • 200g moliūgo;
  • 200g morkų;
  • 300g bulvių;
  • Indelio tepamo lydyto sūrelio be priedų (pvz.: „Mildutė“ ar pan.);
  • druskos;
  • maltų pipirų;
  • mėgstamų prieskonių.

Ruošiame:

Į puodą įpilame vandens maždaug iki pusės (puodą rinkitės nemažą), įberiame šiek tiek druskos ir užverdame. Moliūgą supjaustome nedideliais kubeliais. Morkas ir bulves atskiruose induose sutarkuojame burokine ar smulkesne tarka. Į verdantį vandenį sudedame moliūgą, verdame, kol šiek tiek suminkštės. Tada sudedame morkas, paverdame 5 minutes ir sudedame bulves. Viską verdame, kol daržovės bus minkštutės. Tuomet, į vis dar verdančią sriubą sudedame tepamą sūrelį, nuolat maišome. Paskaniname druska, pipirais, mėgstamais prieskoniais. Gerai išmaišius, paverdame dar keletą minučių. Nuimame nuo viryklės. Palaukiame, kol šiek tiek pravės. Sriubą pilame į virtuvinio kombaino plaktuvą ir gerai išplakame. Gausite purią it pūkas sriubą. Nieko tokio, jeigu virtuvinio kombaino neturite, galima sriubą pertrinti per sietelį, tik tai pareikalaus daugiau laiko. Prie sriubos puikiai tiks skrudinto batono riekelės. Skanaus!

 

Trinta daržovių sriuba tepamas sūrelis sūris Sriuba morkos moliūgas daržovės bulvės


Palikite komentarą