Vaniliniai keksiukai su aviečių įdaru ir vaniliniu kremu

Vaniliniai keksiukai su aviečių įdaru ir vaniliniu kremu vanilė Sviestinis kremas Sviestas receptai Kremas Kepiniai keksiukai Įdaras AvietėsGrįžtu išsiilgusi tinklaraščio ir kepimo džiaugsmo! Nors ir karščiai vargina bei nesitraukia mušdami temperatūros rekordus, negaliu susilaikyti nuo malonumo  gaminti, kepti ir ragauti. Įpusėjau iššūkių pilną gyvenimo etapą – brandos egzaminus. Visi parašyti, liko tik sulaukti rezultatų, užpildyti stojimų prašymą ir sulaukti pastarųjų rezultatų. Nors ir bandai save raminti ir nuteikti optimistiškomis mintimis, širdyje visvien kirba šiurpuliukas: kas, kaip, kiek…. Tereikia apsikaustyti kantrybe, truputėlį pakentėti ir greitai viskas išsispręs. 

O šį kartelį Jūsų dėmesiui vaniliniai keksiukai su aviečių įdaru ir vaniliniu kremu! Keksiukams tradiciškai likau ištikima savo mėgstamiausiems ir paprasčiausiems – vaniliniams. Norėdama įkvėpti gaivumo, keksiukus paskaninau aviečių įdaru. O pasiilgusi iššukių išbandžiau baltymų ir sviesto kremą. Kažkada labai seniai, šis kremas man buvo pakišęs koją ir visa neaiški sriuba (tai gavosi iš kremo) nugarmėjo į kanalizaciją… Tačiau šį kartą susiemiau, pasistengiau ir supratau, kad nieko čia sudėtingo ir neįveikiamo, tiesiog reikia įdėti daugiau meilės ir pastangų. Šis kremas patiks tiems, kuriems nepatiko ankstesnis mano siūlytas sviestinis kremas, dėl per stipraus saldumo ar cukraus pudros kristalėlių kreme. Šis variantas visiškai vientisas, be jokiu kristalėlių, ar perdėto saldumo, o toks koks turi būti tikras kremas. Įdarydami keksiukus, išpjautu keksiuko centru nedenkite ertmės, kai ją užpildysite įdaru(kaip dariau aš), geriau įdėkite daugiau įdaro. 

Jums reikės:

Keksiukams:

  • 150g. cukraus;
  • 1 vanilės ankšties;
  • 120g. miltų;
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;
  • 1/4 arbatinio šaukštelio sodos;
  • Žiupsnelio druskos;
  • 40g. sviesto (kambario temperatūros);
  • 1 didelio kiaušinio (kambario temperatūros);
  • 50g. riebios grietinės;
  • 40ml. augalinio arba rapsų aliejaus;
  • 1 šaukštas vanilės ekstrakto;
  • 100ml. nenugriebto pieno(aš naudojau 2/3 masės pieno + 1/3 riebios grietinėlės).

Įdarui:

  • 150g. aviečių (šviežių arba šaldytų);
  • 3 valg. šaukš. cukraus;
  • 80g. vandens;
  • 2 valg. šaukš. citrinos sulčių;
  • 1 valg. šaukš. citrinos žievelės;
  • 1 valg. šaukš. krakmolo;
  • Žiupsnelio druskos.

Kremui:

  • 2 didelių kiaušinių baltymų;
  • 125g. cukraus;
  • 150g. sviesto (kambario temperatūros);
  • Vanilės.

Gaminame keksiukus:

Įkaitiname orkaitę iki 175°C. Nedideliame inde sumaišome cukrų ir vanilės sėklytes iš ankšties. Kaip jas išimti galite pažiūrėti čia.  Šaukštu maišant sėklas su cukrumi, stenkitės jas kiek įmanoma sutraiškyti, kad geriau išsiskirtų jų skonis. Šį indą dedame į šalį. Kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską, tada į mišinį sudedame cukraus ir vanilės sėklų mišinį. Gerai išmaišę, dedame kambario temperatūros sviestą ir mikserio pagalba maišome tol, kol gauname panašią į trupinius masę. Tai nebus vientisa tešla, todėl neišsigąskite, viską darote gerai. Atskirame inde suplakame kiaušinius, grietinę, aliejų ir vanilės ekstraktą iki vientisos masės. Visą šią kiaušinių masę sumaišome su miltų ir sviesto mase. Gerai išmaišome. Lėtai maišant supilame pieną. Gausite pakankamai skystą tešlą, nesijaudinkite, taip ir turi būti. Masę dedame į keksiukų popierėliais išklotą formą ir kepame maždaug 14 minučių. Po 14 minučių mediniu pagaliuku patikriname ar keksiukai iškepę (pagaliukas ištraukus turi būti švarus ir neaplipęs tešla), jei keksai dar neiškepę paliekame dar 2 minutėms ir tada vėl tikriname. Pasistenkite neperkepti, keksai neturi būti rudi, jie turi būti lengvai gelsvi  ar kuo baltesni. Jei vidus dar neiškepęs, o viršūnėlės pradėjo ruduoti, perkelkite juos į žemesnę orkaitęs lentynėlę. Iškepusius keksiukus, išimame iš kepimo formos ir paliekame ramiai atvėsti.

Vaniliniai keksiukai su aviečių įdaru ir vaniliniu kremu vanilė Sviestinis kremas Sviestas receptai Kremas Kepiniai keksiukai Įdaras Avietės

Ruošiame įdarą:

Avietes sudedame į nedidelį puodą, užpilame vandeniu ir kaitiname ant vidutinės ugnies. Suberiame citrinos žievelę, supilame citrinos sultis ir maišydami užverdame. Suberiame cukrų ir 3 šaukštuose vandens ištirpintą krakmolą ir nedelsiant išmaišome. Kaitiname kol pradeda tirštėti. Nukeliame nuo ugnies, perkošiame per sietelį ir leidžiame kiek atvėsti.

Ruošiame kremą:

Į garų vonelę supilame kiaušinių baltymus ir cukrų, kaitiname pastoviai maišydami, kol cukrus visiškai ištirpsta ir visas mišinys gerai sušyla(iki 70°C). Mišinį nuimame nuo ugnies ir plakame elektriniu plaktuvu, kol susiformuoja standžios masės viršūnės ir mišinys atvėsta (apie 6 minutes). Toliau plakdami, sudedame sviestą arbatinio šaukštelio dydžio gabalėliais, kiekvienam gabalėliui leidžiame pilnai įsimaišyti, prieš dedant kitą.  Jei kremas pradeda atsiskyrinėti, neišsigąstame ir plakame toliau dar maždaug 3-5 minutes, kol viskas vėl tampa vientisa mase. Kremą sukrečiame į konditerinį maišelį su pasirinktu antgaliu.

Vaniliniai keksiukai su aviečių įdaru ir vaniliniu kremu vanilė Sviestinis kremas Sviestas receptai Kremas Kepiniai keksiukai Įdaras Avietės

Ruošiame keksiukus: 

Atvėsusių keksiukų centre išpjauname nedidelio dydžio duobutę, nepjauname iki pat keksiuko apačios, o tik maždaug iki  vidurio. Ertmę užpildome paruoštu aviečių įdaru ir papuošiame pagamintu kremu. Skanaus!!

Vaniliniai keksiukai su aviečių įdaru ir vaniliniu kremu vanilė Sviestinis kremas Sviestas receptai Kremas Kepiniai keksiukai Įdaras Avietės


35 komentarai

  1. Mane suintrigavo kremas. Ar jis kamb.temperaturoje netirpsta?

    • Kambario temperatūroje jis bus minkštas, tačiau tikrai neskystas ir nepraras suteiktos formos. Man jis kambario temperatūros pasirodė pats patogiausias keksiukų puošimui :)

  2. Iki kiek reikia susildyti cukru ir kiausiniu baltymus? Netoli iki virimo ar tik vos vos? Gal galit apytiksliai parasyti iki kokios temperaturos. Aciu :)

  3. Jurgita

    Ar kiausiniu baltymus is pradziu reikia isplakti iki standziu putu pries dedant ant garu voneles?Ia ar I si krema galima deti geliniu maistiniu dazu?

    • Nereikia. Ant garų vonelės dedate dar skystus baltymus, suberiate cukrų ir maišote pastoviai šluotele, kol sušyla iki reikiamos temperatūros 😉
      Gelinius dažus dėti galima 😉

  4. Niekaip nesuprantu apie garų vonelės. Gal galite viską labai detaliai paaiškinti apie ją? Bijau suklysti gamindama ir tiksliai nežinodama kas tai.

    • Garų vonelė – tai lėtas produktų šildymas. Ją paprasčiausiai galite pasidaryti į nedidėlį puodą įpylusi šiek tiek vandens ir ant jo uždėjusi kitą karščiui atsparų dubenį. Dubents dugnas neturi liesti vandens puode. Na, o toliau viskas pagal receptą: į garų vonelę supilame kiaušinių baltymus ir cukrų, kaitiname pastoviai maišydami, kol cukrus visiškai ištirpsta ir visas mišinys gerai sušyla(iki 70°C). Mišinį nuimame nuo ugnies ir plakame elektriniu plaktuvu, kol susiformuoja standžios masės viršūnės ir mišinys atvėsta (apie 6 minutes). Toliau plakdami, sudedame sviestą arbatinio šaukštelio dydžio gabalėliais, kiekvienam gabalėliui leidžiame pilnai įsimaišyti, prieš dedant kitą. Jei kremas pradeda atsiskyrinėti, neišsigąstame ir plakame toliau dar maždaug 3-5 minutes, kol viskas vėl tampa vientisa mase. Kremą sukrečiame į konditerinį maišelį su pasirinktu antgaliu.
      Tikiuosi pagelbėjau 😉

  5. Dariau kremą pagal šį recepta, viską dariau taip kaip parašyta, bet deja gavosi visiškai skystas ;/

    • Greičiausiai baltymų neišplakėte iki visiško standumo, per trumpai plakėte (nespėjo visiškai atvėsti) arba sudėjote per šiltą sviestą. Jeigu tai dėl per šilto sviesto ar masės, tai tiesiog reikia palaikyti apie 15-30 minučių šaldytuve ir vėl plakti, plakti, plakti, kol gaunate standžią masę. Net, jei atrodo, kad kremas atsiskyrė (kaip mes sakome „sutraukė“), reikia tiesiog nenustoti plakti ir viskas vėl taps vienalyte mase 😉

  6. Kristina

    niekur neradau „apimties“, keliems keksiukams užteka šio sviestinio kremo?:)

  7. virgulia

    O kaip taip gražiai suformuoti kremą? :)

  8. Jolita

    Aciu uz recepta! Keksiukai isejo puikus! :)

  9. Brigita S.

    Kiek keksiuku mazdaug gaunasi, ir ant kiek keksiuku uztenka to kremo? :)

  10. kremas neisejo:( tikrai tiksliai viska dariau, man niekas neisiskyre grazus baltas vientisas bet skystas :((( labai noriu ismokti ji pasidaryti bet kaip :((((

  11. Kremas gavosi skystas, kas ne taip?

    • Gali būti keletas bėdų: nepakankamai standžiai išplakti baltymai; sviestas sudėtas į nepakankamai atvėsusią, per šiltą baltymų masę; per minkštas, per šiltas sviestas. Visam tam sprendimas – palaikyti skystą masę šaldytuve (~15 min. ar kiek ilgėliau) ir pakartotinai kantriai plakti iki vientisos standžios masės :)

  12. Nelabai supratau. Parašyta kad kremui reikės vanilės, o kremo recepte nėra nieko apie ją :/

  13. Ar tinka sis kremas trapios teslos krepseliams?

  14. Tik norėjau pasidžiaugti, kad nors man vanilinis kremas išėjo :) Drebančiom rankom, bet išėjo! Ačiū už puikų receptą :)

  15. Pavyko ir man :))))))))))
    jau maniau neibeišeis kremas, kaip ir daugumai gavosi skystas, pamačiau komentarus kad dėt į šaldytuva, palaikiau apie valandą (netyčia) plakiau, gan neilgai ir pavyko.
    Ačiū už puikų receptą 😉

  16. Sakykit, o kas per antgalis pas jus, kad taip graziai rozytes issipiesia? Ir as tokio labai noreciau, tik nezinau ar cia specialus, ar jus taip meistriskai tiesiog mokat ispiest? :)

    • Viktorija

      Sveiki. Kiek dienų galima laikyti keksiukų kremą? Jei man šeštadieniui reikia-ar galėčiau pasidaryti penktadienį ar ketvirtadienį? :-)

      • Sveiki, galėtumėte, tik reikėtų laikyti jį šaltai, tad jis tikrai šaldytuve sutvirtės, tad prieš dengiant keksiukus, jį reikės iš naujo perplakti, todėl, manau, paprasčiau būtų pasigaminti jį tą pačią dieną, kai dengsite keksiukus. 😉

  17. Jolanta

    Kremas pavyko, atrodo su juo puosti butu smagu jei ne viena klaida. Iskarto nepuosiau torto, o pastaciau i saldytuva kitai dienai puosti (gi perplaksiu ir bus viskas ok). OK nebuvo. Viskas susigadino. Mano patarimas darykite viska ta pacia diena.

  18. Sveiki, na, o man iskilo toks ganetinai keistas klausimas, koks keksiuku vaizdas butu, jei pagaminus juos is vakaro patiekciau kita diena, ir dar labai idomu koks baltymu ir cukraus vaizdas buna, kai ikaista iki reikiamos temperaturos? (neturiu kaip pamatuoti=) ) aciu.

    • Sveiki, vaizdas išliktų tas pats, tik per naktį reikėtų laikyti šaltai, o prieš patiekiant, leisti sugrįžti prie kambario temperatūros. Baltymų ir cukraus vaizdą sudėtinga nupasakoti, bet cukrus būna pilnai ištirpęs, masė gerokai sušilusi ir paputojusi. 😉

Palikite komentarą