Vaniliniai keksiukai su sviestiniu kremu (cupcakes)

Vaniliniai keksiukai su sviestiniu kremu (cupcakes) vanilė Sviestinis kremas receptai Kepiniai keksiukaiKovo 8 – tarptautinė moters diena. Gera pradėti rytą puikiomis emocijomis ir nuotaika, laikant vienoje rankoje nuostabių raudonų rožių puokštę, o kitoje mylimo žmogaus ranką ir dalintis šypsenomis. Tokią dieną norisi, kad viskas būtų idealu, gražu, žavu. Mano nuomone, šią dieną pasistengti turėtų ne tik vyrai, tačiau ir pačios moterys, juk ir pačioms nuo to smagiau pasidaro.

Kai mane pagauna įkvėpimas ar į galvą ateina senai laukta idėja, būtinai turiu tai kuo greičiau įvykdyti, nesvarbu koks būtų paros metas ar kiek pastangų man tai kainuotų. Taip buvo ir šįkart. Sumaniau, kad noriu aplinkiniams pasaldinti gyvenimą ir puoliau vakare kepti šių grožybių. Mano darbas užsitęsė iki pat vidurnakčio, bet to net nepajaučiau, galėjau dar kepti, ir kepti, ir kepti…

Šitas vanilinių keksiukų variantas –  pats geriausias iš mano išbandytų. Nesijaučia jokio pašalinio, nenorimo skonio. Keksas nėra „batono“ skonio ar sausas. Jie švelniai gelsvi, maloniai vaniliniai, drėgni, deramai iškyla. Taigi, kad negaištumėte laiko ir pultumėte kepti, greičiau prie recepto.

~ 17 keksiukų jums reikės:

  • 225g. cukraus;
  • 1 vanilės ankšties;
  • 175g. miltų;
  • 1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;
  • 0,5 arbatinio šaukštelio sodos;
  • 0,5 arbatinio šaukštelio druskos;
  • 60g. sviesto (kambario temperatūros) ;
  • 2 vnt. kiaušinių (kambario temperatūros) ;
  • 75g. riebios grietinės;
  • 60ml. augalinio arba rapsų aliejaus;
  • 1 šaukštas vanilės ekstrakto;
  • 160ml. nenugriebto pieno(aš naudojau 2/3 masės pieno + 1/3 riebios grietinėlės).

Sviestiniam kremui:

  • 100-150g. cukraus pudros;
  • 115g sviesto (kambario temperatūros);
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto;
  • 2 šaukštai pieno arba neriebios grietinėlės;
  • Maistinių dažų (nebūtina).

Ruošiame keksiukus:

Įkaitiname orkaitę iki 175 C. Nedideliame inde sumaišome cukrų ir vanilės sėklytes iš ankšties. Kaip jas išimti galite pažiūrėti čia.  Šaukštu maišant sėklas su cukrumi, stenkitės jas kiek įmanoma sutraiškyti, kad geriau išsiskirtų jų skonis. Šį indą dedame į šalį. Kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską, tada į mišinį sudedame cukraus ir vanilės sėklų mišinį. Gerai išmaišę, dedame kambario temperatūros sviestą ir mikserio pagalba maišome tol, kol gauname panašią į trupinius masę. Tai nebus vientisa tešla, todėl neišsigąskite, viską darote gerai. Atskirame inde suplakame kiaušinius, grietinę, aliejų ir vanilės ekstraktą iki vientisos masės. Visą šią kiaušinių masę sumaišome su miltų ir sviesto mase. Gerai išmaišome. Lėtai maišant supilame pieną. Gausite pakankamai skystą tešlą, nesijaudinkite, taip ir turi būti. Masę dedame į keksiukų popierėlius formoje ir kepame maždaug 14 minučių. Po 14 minučių mediniu pagaliuku patikriname ar keksiukai iškepę (pagaliukas ištraukus turi būti švarus ir neaplipęs tešla), jei keksai dar neiškepę paliekame dar 2 minutėms ir tada vėl tikriname. Pasistenkite neperkepti, keksai neturi būti rudi, jie turi būti lengvai gelsvi  ar kuo baltesni. Jei vidus dar neiškepęs, o viršūnėlės pradėjo ruduoti, perkelkite juos į žemesnę orkaitęs lentynėlę. Iškepusius keksiukus, išimame iš kepimo formos ir paliekame ramiai atvėsti. Kaip turėtų atrodyti galite pamatyti čia.

Ruošiame kremą:

Mikseriu išsukame sviestą iki kreminės tekstūros. Dedame vanilės ekstraktą ir vėl išmaišome. Dalimis įmaišome cukraus pudrą. Į gautą masę įpilame pieną ar grietinėlę ir plakame iki norimo standumo. Pagal nuožiūrą ir skonį reguliuokite cukraus pudros ir pieno kiekį (kuo daugiau pudros, tuo standesnis, kietesnis kremas; kuo daugiau pieno, tuo lengvesnis, skystesnis kremas). Jei norite įdedate maistinių dažų.

Gautą kremą mentelės ar konditerinio švirkšto/maišelio pagalba tepame ant atvėsusių keksiukų. Puošiame pagal savo norus. Aš šį kartą išlydžiau keletą gabalėlių juodojo šokolado, ant kepimo popieriaus konditerinio maišelio pagalba išpiešiau širdelių, palaukiau kol sustings ir susmaigsčiau ant kremu papuoštų keksiukų. Skanaus!

Vaniliniai keksiukai su sviestiniu kremu (cupcakes) vanilė Sviestinis kremas receptai Kepiniai keksiukai


23 komentarai

  1. maistinių dažų komentaras ;D

    Sveika, o kur tu pirkai maistinius dažuus ? :)))

    • Sveika, man juos parvežė iš Anglijos, juos galima nesunkiai ir parsisiųsti iš užsienio ar net gi, man atrodo, yra ir Lietuvoje įmonių, kur gali jų užsisakyti :)) Taip pat gali keisti maistinius dažus į natūralius, pvz. išbandyti vyšnių, braškių, mėlynių ar špinatų sultis. Dar vienas variantas, jei neturi galimybės gauti maistinių dažų, yra milteliai gėrimams ruošti. Tokie kaip „zuko“ ir pan., labai gerą, stiprią spalvą galima su jais išgauti ;))

      • sumalkite migdolus su blrneediu viska sbus gerai, bus rupesni ir ne balti bet labai gerai tiks, tik gal ju dekite truputi kokiu saukstu maziau o miltu truputi daugiau nes jie bus dregnesni ir riebesni nei pramoniniu budu sumalti

    • Nebutinai ju yra prikti maksimoi prie zeles ir t.t.

      • Tikrai? Niekada nemačiau ten maistinių dažų, išskyrus maistinių dažų pieštukus(tūbeles), su kuriais keksiukų kremo toli gražu nenuspalvinsi :))

  2. Labai labai užsinorėjau šitų keksiukų:)Tik.. kuo gamlia pakeisti maltus migdolus, jei jų kartais nerasčiau (kažkur skaičiau, kad nesigaus jei pačius riešutus blendery malsiu)?Gal tiktų avietės, kurių pilnas šaldiklis? Nes vyšnių jau ten nebeliko

  3. Viktorija

    Ar ilgai išsilaiko kremas ant keksiukų? Nesuskysta ir nenubėga?

    • Kremas laikosi gerai ir ilgai, sviestiniai kremai dažniausiai neišskiria drėgmės ir nesuskysta, be abejo jei laikysite karštyje, kremas greičiausiai sunkiai atlaikys formą. Vis tik geriausia juo puošti keksiukus tik prieš juos patiekiant.

      • Viktorija

        O kam aliejus?

        • Aliejus užtikrina gerą keksiukų popierėlių nusilupimą, nes kaip jau turbūt pastebėjote, sviesto šiame recepte nėra labai daug, lyginant su įprastais keksiukų receptais, o riebalai yra labai reikalingi. Taip pat aliejus suteikia blizgančią tekstūrą tešlai :)

  4. Nelabai

    kremas gavosi labaaaaai neskanus , gryna cukrays pudra :( bet uztat labai graziai atrode :)))

    • Na jau kaip rodos ir minėjau, cukraus pudros kiekį reikia reguliuoti pagal kiekvieno skoni ir poreikius. Ir be abejo labai priklauso ir nuo pačios cukraus pudros, nes tarkim, naminė pudra būna rupesnė ir saldesnė, todėl jos reikia mažiau ir ji labiau jaučiasi. Pabandykite su mažiau cukraus pudros;)

  5. Vanilė

    Galima vietoj vanilės ankšties dėti vanilinį cukrų?

  6. O galima vietoj vanilinio ekstrakto ideti kelis laselius vanilinio aromato

  7. Ką galima naudoti vietoj vanilės ekstrakto? (Kremui)

  8. Armandas

    Ar kremas nesigauna per riebus?

  9. nendre

    kremas visiškai nestandėjo plakant, skystas sirupas

  10. Gaunasi labaiii drėgnas vidus, nors viršūneles jau gan stipriai pageltusios būna. Arba neiškepiau pakankamai, ar taip ir turi būti? :)

  11. ATMOSPHERE

    man viskas nuostabiai isejo. Bet kremas siek tiek tirstokas, bet siaip viskas tobulai!!!

Palikite komentarą