Varškės apkepas su avietėmis ir karamelizuotais migdolais/Curd pie with raspberries and caramelized almonds

Varškės apkepas su avietėmis ir karamelizuotais migdolais/Curd pie with raspberries and caramelized almonds Varškė receptai Pyragas Pietums Migdolai Kepiniai Karamelė desertai Avietės ApkepasDar kelios dienos ir vėl pulsime prie darbų, atsisveikinsim su tingiais rytais ir ramiais pusryčiais, filmais iki paryčių ir miegu iki pietų. Bet kol dar turime tas kelias dienas, nepaleiskime jų vėjais: padarykim seniai planuotus įvykdyti darbus, susitikim su seniai norėtais pamatyti draugais, mėgaukimės kiekviena akimirka ir džiaukimės viskuo, kuo tik galime. Tiesiog, tas likusias dienas gyvenkime iš didžiosios G. 

O, kad Gyvenimui turėtumėte daug jėgų, siūlau išbandyti klasikinį varškės apkepą su avietėmis ir ne tokiais klasikiniais karamelizuotais migdolais. Puiki idėja savaitgalio pietums ar vakarienei. Pagaminsite greitai, o rezultatu džiaugsis visa šeima. Apkepas purus, lengvas, tiesiog tirpstantis burnoje. Skonis puikus ir be aviečių, tad jei jų neturite, tiesiog kepkite be jų. Vietoje karamelizuotų migdolų puikiai tinka bet kokie kiti smulkinti ir pakepinti riešutai bei klevų arba auksinis sirupas, o taip pat ir paprasčiausia grietinė. 

Jums reikės:

Apkepui:

  • 450g. varškės;
  • 3 kiaušinių;
  • 5 valg. šaukš. manų kruopų + pieno brinkinimui;
  • 3 valg. šaukš. sviesto (kambario temperatūros) + šiek tiek formai patepti;
  • 5 valg. šaukš. cukraus;
  • Žiupsnelio druskos:
  • 1 stiklinės šviežių arba šaldytų aviečių;
  • Saujos džiūvesėlių formai pabarstyti.

Karamelizuotiems migdolams:

  • 6 valg. šaukš. migdolų plokštelių;
  • 1/2 valg. šaukš. cukraus;
  • 1/2 valg. šaukš. rudojo cukraus.

Gaminame apkepą:

Orkaitę įkaitiname iki 180°C. Manų kruopas užpilame pienu ir paliekame 10 minučių išbrinkti. Virtuvinio kombaino ar elektrinio maišytuvo pagalba, sviestą sumaišome su cukrumi iki purios, vientisos masės. Sudedame varškę ir gerai išmaišome, kad neliktų jokių varškės gumulėlių. Po vieną įmušame kiaušinius, sudedame išbrinkusias manų kruopas bei žiupsnelį druskos. Masę kruopščiai išmaišome. Pasirinkta kepimo indą/-us ištepame sviestu ir pabarstome džiūvesėliais. Pusę apkepo masės supilame į paruoštą kepimo indą/-us, ant jos išdėliojame avietes ir užpilame likusia mase. Kepame, kol paviršius įgauna auksinę spalvą, o medinis pagaliukas įsmeigtas į apkepo vidurį ir ištrauktas, būna sausas.

Varškės apkepas su avietėmis ir karamelizuotais migdolais/Curd pie with raspberries and caramelized almonds Varškė receptai Pyragas Pietums Migdolai Kepiniai Karamelė desertai Avietės Apkepas

Gaminame karamelizuotus migdolus:

Sausoje keptuvėje pakepiname migdolų plokšteles, kol šios vos pradeda ruduoti ir tampa traškios. Išimame iš keptuvės ir padedame į šalį. Baltąjį ir rudajį cukrų suberiame į sausą keptuvę ir kepiname ant vidutinės ugnies, kol cukrus išsilydo, vis nepamiršdami nuolatos pamaišyti ir nugramdyti keptuvės kraštelių, jei ant jų formuojasi kristalai. Jūsų karamelė turi įgauti tamsią, gintarinę spalvą, todėl nepatingėkite pakaitinti šiek tiek ilgiau. Į paruoštą, dar karštą karamelę, sudedame migdolų plokšteles ir gerai išmaišome, kad visos jos gražiai pasidengtų karamelės mase. Plokštelės neturi plaukioti kaip padaže, nes tokiu atveju ant apkepo turėsite nepralaužiamą šarvą, todėl jei karamelės gavosi daugiau, įdėkite daugiau migdolų. Paruoštomis migdolų plokštelėmis pagardinkite apkepą ir patiekite. Skanaus!

Varškės apkepas su avietėmis ir karamelizuotais migdolais/Curd pie with raspberries and caramelized almonds Varškė receptai Pyragas Pietums Migdolai Kepiniai Karamelė desertai Avietės Apkepas

Varškės apkepas su avietėmis ir karamelizuotais migdolais/Curd pie with raspberries and caramelized almonds Varškė receptai Pyragas Pietums Migdolai Kepiniai Karamelė desertai Avietės Apkepas

You will need:

For the curd pie:

  • 450g. curd;
  • 3 eggs;
  • 5 tbsp. semolina;
  • 1/2 cup milk;
  • 3 tbsp. unsalted butter (at room temperature) + little bit for greasing the pan;
  • 5 tbsp. sugar;
  • Pinch of salt;
  • 1 cup fresh or frozen raspberries;
  • 1/2 cup ground rusks or flour for dusting the pan.

For the caramelized almonds:

  •  6 tbsp. almond flakes;
  • 1/2 tbsp. white sugar;
  • 1/2 tbsp. brown sugar.

Make the curd pie:

Preheat oven to 350°F (180°C). In a small bowl pour milk over semolina and leave for 10 minutes to mature and bloat. In a food processor combine butter and sugar until light and fluffy, mix in curd, make sure there is no lumps of curd left in the batter. Beat in eggs, one at a time. Stir in bloated semolina and pinch of salt. Grease your baking pan or several small baking pans with butter and dust with ground rusks or flour. Pour half of the batter into prepared baking pan, lay the layer of raspberries and cover them with remaining batter. Bake until golden, or until wooden toothpick inserted in the center of the pie comes out clean, with no crumbs.

Varškės apkepas su avietėmis ir karamelizuotais migdolais/Curd pie with raspberries and caramelized almonds Varškė receptai Pyragas Pietums Migdolai Kepiniai Karamelė desertai Avietės Apkepas

Make the caramelized almonds:

In a medium skillet toast almond flakes until slightly brown and crispy. Leave them to cool. In the same skillet, over a medium heat, mix white and brown sugar and melt it down. Don’t forget to stir once in a while. You should turn the heat off, then caramel reaches amber color. Mix in almond flakes, let them all cover in caramel, but not to float in it, in that case add some more almond flakes. Garnish your curd pie with caramelized almonds and enjoy your meal!

Varškės apkepas su avietėmis ir karamelizuotais migdolais/Curd pie with raspberries and caramelized almonds Varškė receptai Pyragas Pietums Migdolai Kepiniai Karamelė desertai Avietės Apkepas


Palikite komentarą