Žemės riešutų sviesto saldainiai

Žemės riešutų sviesto saldainiai žemės riešutų sviestas šokoladas saldainiai receptai Krepšeliai Dovanos desertaiNamie jau stovi žalia, kvepianti mišku eglutė. Tiesa, dar nepapuošta, tačiau jau skleidžia savo jaukumo kerus. Svetainė pavirto į jaukų, kalėdišką kampelį. Savaitgalį vykdžiau misiją – sausainiai Kalėdoms. Manau man pavyko visai neprastai. Greitai pasidalinsiu nuotraukomis ir receptu. O dabar ilgai nekankinusi pateikiu jums dar vieną puikią, skanią ir saldžią idėją kalėdoms ar netgi dovanėlėms. Tai – žemės riešutų sviesto krepšeliai/saldainiai. Žodžiu, kaip pavadinsi, taip nepagadinsi. Amerikoje tai įprasti saldainiai, na o pas mus tai, galima sakyti, egzotika. Na bent parduotuvėse nerasime, o jų paragauti – tiesiog būtina! Kreminis riešutinis įdaras šokoladiniame krepšelyje… Juk net skamba tobulai, ar ne? Būtinai išbandykite!

Jums prireiks popierinių krepšelių(tokių kaip keksiukams). Aš naudojau 3,5cm skersmens ties apačia, tačiau galite naudoti ir mažesnius, jei tik rasite. Aš savuosius įsigyjau Kaune „Kepėjo“ parduotuvėje ir labai nebrangiai. Žemės riešutų sviestą galite rinktis ir traškų, jis tikrai nesugadins o tik išryškins norimą skonį. Šokoladą taip pat galite keisti į juodajį.

12 krepšelių/saldainių Jums reikės:

  • 200 g. pieninio šokolado;
  • 2 kupinų valg. šaukš. žemės riešutų sviesto;
  • 5 arbat. šaukš. cukraus pudros;
  • 3 arbat. šaukš. sviesto, kambario temperatūros;

 Gaminame krepšelius/saldainius:

100g. šokolado išlydome garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje. Naudodami švarų teptuką, šokoladu ištepame popierinių krepšelių vidų, dosniai ir kruopščiai padengdami sieneles. Joms turime teikti didžiausią dėmesį, nes saldainis privalo turėti tvirtas sieneles. Be abejo, dugną taip pat gausiai padengiame,tarsi formuodami tvirtą lukštą. Šokoladu padengtas formeles dedame į šaldytuvą sustingti (~30 minučių). Tuo tarpu pasiruošiame įdarą: žemės riešutų sviestą, cukraus pudrą ir sviestą išsukame inde iki vientisos masės. Sukrečiame į konditerinį maišelį, galiuką nukerpame. Įdaru pripildome sustingusias formeles, dar palikdami vietos viršutiniam šokolado sluoksniui. Išlydome likusį 100g. šokolado ir juo padengiame įdaru užpildytus krepšelius, paviršių išlyginame.

Žemės riešutų sviesto saldainiai žemės riešutų sviestas šokoladas saldainiai receptai Krepšeliai Dovanos desertai


Palikite komentarą