Žemės riešutų sviesto spurgytės

Žemės riešutų sviesto spurgytės žemės riešutų sviestas Spurgytės Spurgos Riešutai receptai Pienas Kremas Kepiniai GlajusKaip greitai bėga laikas! Ar jaučiat, kad jau už pusantros savaitės mėgausimės vasara? Na gal nevisi mėgausis, kai kam dar reikia egzaminus išlaikyti ir į universtitą įstoti ar panašiai, na bet bent morališkai bus smagiau, kad jau vasara. Jau ir dabar galim mėgautis granitomis ar šerbetais, vaisių kokteiliais bei kitais vasariškais skanėstais, juk tai tikra atgaiva per žiemą nuvargintam kūnui, o ir nervams sako sveika vaisiai bei daržovės, prieš egzaminus bus pats tas. 

Kai praėjusią dieną užsimaniau ką nors skanaus susimeistrauti, norėjau kažko mielo, gražaus, kvapnaus ir neįprasto. Prisiminiau, kad turiu spurgyčių formelę, taigi nupučiau nuo jos susikaupusias dulkes, pasiraitojau rankoves ir kibau į darbą. Taigi, dalinuosi su jumis dar nelabai vasarišku skanėstu – žemės riešutų sviesto spurgytėmis. Jei tik turite panašią formą, be vargo ir jūs jas išsikepsite. O jei neturite, laisvai galite kepti ir keksiukų formelėse, tokiu atveju iškepsite skanius keksiukus. Spurgytės ypatingai minkštos, purios, tiesiog savaime tirpsta burnoje, todėl primygtinai siūlau paragauti. 


Jums reikės:

Spurgytėms:

  • 130g. žemės riešutų sviesto;
  • 100g. cukraus;
  • 170g. pieno;
  • 2 valg. šaukš. augalinio aliejaus;
  • 1 arbat. šaukš. vanilės;
  • 2 kiaušinių;
  • 250g. miltų;
  • 2 arbat. šaukš. kepimo miltelių;
  • Žiupsnelio druskos.

Kremui:

  • 3 valg. šaukš. žemės riešutų sviesto;
  • 2 valg. šaukš. sviesto, kambario temperatūros;
  • 2 valg. šaukš. cukraus pudros (arba  pagal skonį);
  • 2 valg. šaukš. riebios grietinėlės.

Gaminame spurgytes:

Orkaitę įkaitiname iki 160°C temperatūros. Žemės riešutų sviestą ir cukrų išplakame iki purios, vientisos, kreminės masės. Supilame pieną, aliejų, vanilę ir gerai sumaišome. Po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišome. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska ir suberiame į tešlą. Gerai išmaišome. Gautą tešlą sukrečiame į didelį koditerinį maišelį be antgalio, nukerpame nemažą jo galą ir pripildome spurgų formeles iki pusės (tešla stipriai pakils). Kepame ~10 minučių, arba kol įsmeigtas ir ištrauktas medinis pagaliukas bus be trupinukų. Leidžiame visiškai atvėsti.

Gaminame kremą:

Žemės riešutų sviestą išplakame su sviestu. Suberiame cukraus pudrą, jos kiekį reguliuojame pagal skonį ir norimą kremo standumą. Supilame grietinėlę, dar keletą minučių paplakame. Kremu aptepame atvėsusias spurgytes. Jei norime, pabarstome kepintais žemės riešutais. Skanaus!

Žemės riešutų sviesto spurgytės žemės riešutų sviestas Spurgytės Spurgos Riešutai receptai Pienas Kremas Kepiniai Glajus

Žemės riešutų sviesto spurgytės žemės riešutų sviestas Spurgytės Spurgos Riešutai receptai Pienas Kremas Kepiniai Glajus


Palikite komentarą