Žemės riešutų sviesto tarta su karamelizuotais bananais

Žemės riešutų sviesto tarta su karamelizuotais bananais žemės riešutų sviestas Tarta šokoladas Riešutai receptai Pyragas medus Maskarponė Kremas Kepiniai Karamelė Įdaras Grietinėlė BananaiBesiruošiant šventėms, turbūt kiekviena susidarėme bent preliminarų šventinių patiekalų sąrašą. Aš šeimoje atsakinga už saldžiąją jo dalį, todėl ja pasirūpinau su kaupu. Sąraše buvo ne vienas ten ir tebelikęs receptas(dėl laiko stokos), bet tie, kurie mane sužavėjo jau vien į juos pažvelgus, prieš pat šventes atsirado ir mano virtuvėje. Žemės riešutų sviesto saldainius ir meduoliukus jums jau pristačiau, o dabar eilė atėjo jos didenybei žemės riešutų tartai, už kurios atradimą dėkoju Saulėtai virtuvei

Ši gražuolė puošė mūsų Kalėdinių vaišių stalą ir tikrai puoš dar ne vienus metus. Receptas neabejotinai keliauja į šventinių pyragų sąrašą. Ne per saldus, ne per riebus, švelniai kreminis, su saldžiais bananų gabalėliais, traškiu pagrindu, sūrstelėjusiais riešutėliais, kurie puikiai dera prie saldaus, šokoladinio pyrago paviršiaus. Jau seniai valgiau tokį gėrį! 

Nuoširdžiai patariu riešutus kepinti ir sūdyti namuose, taip išgausite kur kas malonesnį ir natūralesnį skonį, o ir kepintų riešutų aromatas namuose juk toks malonus. 

Jums reikės:

Pagrindui:

  • 150g. šokoladinių sausainių;
  • 80g. sviesto, lydyto.

Įdarui:

  • 1 1/2 banano;
  • 1 valg. šaukš. sviesto, lydyto;
  • 1 1/2 valg. šaukš. rudojo cukraus;
  • 120g. riebios grietinėlės;
  • 130g. maskarponės sūrio;
  • 90g. cukraus pudros;
  • 170g. žemės riešutų sviesto;
  • 55g. medaus arba auksaspalvio sirupo.

Papuošimui:

  • 70g. pieniško šokolado;
  • 2 valg. šaukš. riebios grietinėlės;
  • Poros saujelių kepintų ir sūdytų žemės riešutų.

Gaminame pagrindą:

Orkaitę įkaitiname iki 180°C temperatūros. Sausainius smulkintuvu sutrupiname iki smulkių trupinių. Ant jų supilame lydytą sviestą ir išmaišome. Iš gautos masės kepimo formoje suformuojame pagrindą ir kraštelius. Paruoštą formą pašauname į įkaitintą orkaitę 10 minučių. Išėmę leidžiame visiškai atvėsti.

Žemės riešutų sviesto tarta su karamelizuotais bananais žemės riešutų sviestas Tarta šokoladas Riešutai receptai Pyragas medus Maskarponė Kremas Kepiniai Karamelė Įdaras Grietinėlė Bananai

Gaminame įdarą:

Į nedidėlį kepimo indą sudedame griežinėliais pjaustytus bananus, apšlakstome lydytu sviestu ir apibarstome ruduoju cukrumi. Kepame iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 30 minučių, kartais pamaišydami. Išėmę leidžiame visiškai atvėsti.

Grietinėlę išplakame iki standumo ir padedame į šaldytuvą. Plaktuvu išplakame maskarponės sūrį su cukraus pudra iki vientisos masės. Į gautą masę įmaišome žemės riešutų sviestą ir medų/auksaspalvį sirupą. Taip pat atsargiai įmaišome plaktą grietinėlę. Atvėsusius keptus bananus, jei reikia, šiek tiek susmulkiname ir įmaišome į įdaro masę.

Paruošiame tartą:

Paruoštą įdarą tolygiai paskirstome ant atvėsusio tartos pagrindo. Šokoladą išlydome garų vonelėje ar mikrobangų krosnelėje ir sumaišome su grietinėle. Gautu glajumi apliejame tartos paviršių, apibarstome kepintais ir sūdytais žemės riešutais. Leidžiame tartai sustingti šaldytuve bent 4-6 valandas. Skanaus!

Žemės riešutų sviesto tarta su karamelizuotais bananais žemės riešutų sviestas Tarta šokoladas Riešutai receptai Pyragas medus Maskarponė Kremas Kepiniai Karamelė Įdaras Grietinėlė Bananai


2 komentarai

  1. o vietoje riebios grietinėlės gal galima dėti 250gr mascarponės? :)

Palikite komentarą